Spullenbieb 

Waarom kopen als je ook kunt lenen?

Waarom kopen als je ook kunt lenen? Met de Spullenbieb maken we lenen leuker dan kopen. Leen bij de Spullenbieb handige spullen voor je huis, werk en hobby’s. En leer van je wijkgenoten nieuwe skills. Betaalbaar. Leuk. En beter voor de planeet. Dat is waarom we heel Nederland aan het lenen willen krijgen.  

De Spullenbieb is een bibliotheek voor spullen die je maar af en toe nodig hebt, van een boormachine tot een tent. Met de Spullenbieb kan iedereen een zelfredzamer, socialer en duurzamer leven leiden.  Er zijn honderden Library of Things over de hele wereld geopend, met London als de succesvolste. Daar werken ze met een fris community driven concept, een self-service kiosk en de beste kwaliteitsproducten. Daarom brengen we, in samenwerking met Londen, dit concept naar Nederland. De eerste Spullenbieb opent voorjaar 2021 in de maakplaats de Kroon in Rotterdam. De Spullenbieb vestigt zich op bestaande locaties en

 kan al met een oppervlakte van 10m2 circa 50 handige spullen aanbieden. Het assortiment stellen we met de buurt samen en wordt deels gesponsord door gelijkgestemde leveranciers.

Waarom de Spullenbieb?

  • Het lenen van spullen, die we slechts af en toe gebruiken, is beter voor de planeet. Het reduceert de uitputting van grondstoffen (productie), de transportatie van producten en de afvalberg. 

  • Lenen maakt kwaliteitsproducten toegankelijk voor iedereen en zorgt daarmee voor gelijke kansen en een grotere zelfredzaamheid.

  • Lenen zorgt ervoor dat je meer geld en ruimte overhoudt voor belangrijkere zaken.

  • Het lenen brengt je in contact met mensen uit de buurt door de bijbehorende masterclasses en activiteiten waarin buurtgenoten hun skills met hun buren delen.

  • Lenen geeft ook de 'gewone Nederlanders' de mogelijkheid bij te dragen aan een groenere samenleving.

 

Profile picture for user kellyleeuwis
Kelly
Auteur
Na jaren binnen de cultuursector duurzame projecten te initiëren, bundelt Kelly nu haar groene en sociale dromen met Geert in stichting Kongsi. Naast Kongsi ken je Kelly als de zakelijk directeur van concert- en festivalorganisator Motel Mozaïque, waar ze zich inzet om van het festival het eerste klimaatpositieve stadsfestival te maken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website