Spireaux 

Spireaux kweekt verse Spirulina in onze innovatieve photo-bioreactoren. Spirulina is een extreem duurzame en gezonde voedingsbron.

Spirulina zit bomvol eiwitten, omega vetzuren, vitamines, mineralen en phycocyanin. Het versterkt hierdoor o.a. het immuunsysteem en bevordert de ontwikkeling van de hersenen. Doordat wij een vers product leveren dat volledig geur- en smaakneutraal is, kan het als basisingrediënt worden gebruikt voor allerlei voedselproducten zoals bijvoorbeeld vegaburgers, smoothies en sauzen.

De waarde ketens van de huidige voedselindustrie zijn lang, inefficiënt en zeer belastend voor het milieu. Door verse Spirulina te gebruiken, gekweekt in onze gespecialiseerde reactoren kunnen gezonde eiwitten worden geproduceerd voor een fractie van de ecologische kosten. Het compacte ontwerp van de reactoren zorgt ervoor dat deze binnen in iedere stad kunnen worden geplaatst, dicht bij de consumenten.

Het ontwerp van deze reactoren is de afgelopen jaren steeds verder verfijnd. Wij zijn sinds begin 2022 gestart met productie op een commerciële schaal en zijn nu op zoek naar enthousiaste partners om onze spirulina te verwerken.

Onze missie is om gezond voedsel, op duurzame wijze in Nederland te produceren zodat we de planeet en de mensen erop gezonder kunnen maken.

 

Wij produceren voedsel en besparen daarmee ruim 99% water en 99% land ten opzichte van andere proteïnebronnen en zetten de  CO2 die vrijkomt tijdens het bier brouwen van onze lokale brouwerij om in zuurstof.  

Profile picture for user corjanvandenberg_55915
Tim
Auteur
Ik heb tijdens mijn afstudeerwerk in Indonesie voor het eerste gezien welke impact super gezonde microorganismes kunnen hebben voor mens en milieu. Met Spireaux wil ik voldoende kennis en middelen verzamelen om dit project voort te kunnen zetten.

Daarnaast wil ik een alternatief op de inefficiente ketens van de huidinge voedselindustrie demonstreren en zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om van de bijzondere eigenschappen van verse Spirulina te profiteren.
Wereldprijs

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2015

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden