SOOP 

SOOP is een zeep met ingrediënten afkomstig uit reststromen zoals koffiedik en sinaasappelschillen.

Heb jij je handen weleens gewassen met afval? Nee? Zonde! Jaarlijks wordt er zo’n 150 miljoen kilo koffiedik weggegooid. Ook door onze consumptie van verse jus d’orange belandt er jaarlijks ongeveer 250 kilo aan sinaasappelschillen in de prullenbak. Dit zijn waardevolle reststromen en deze kunnen nog goed gebruikt worden als grondstof voor onze biodegradable zeep: SOOP. 

SOOP wordt gemaakt door BeeBlue, een Amsterdams ondernemerscollectief dat producten en diensten ontwikkelt met een positieve impact op de samenleving. Voor de productie van SOOP wordt er samengewerkt met lokale partijen. Zo wordt het koffiedik op een groene manier opgehaald door de ophaaldienst van een leer- en werkbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook de sinaasappelschillen komen van een lokale partner.

Op dit moment bestaat het SOOP-assortiment uit twee vaste zepen en twee vloeibare zepen, voor zowel handen als lichaam. De sinaasappelschillen en -olie geven de zeep een heerlijke natuurlijke citrusgeur. Het koffiedik zorgt voor een scrubeffect.

SOOP is palmolie-vrij en bevat geen chemische toevoegingen. Natuurlijk zit de zeep ook verpakt op een verantwoorde manier, zo zit de vloeibare variant in een fles gemaakt van gerecycled PET plastic.

Met SOOP benutten we de geur, kleur en natuurlijk reinigende (scrub)werking van reststromen optimaal. Daarnaast bieden we een commercieel alternatief aan niet-natuurlijke ingrediënten die momenteel in het overgrote deel van bestaande zeepproducten gebruikt worden. SOOP maakt de wereld simpelweg gewoon wat schoner. 

Profile picture for user noor_84846
Noor
Auteur
Samen met mijn compagnon Robert-Willem Dol ben ik BeeBlue, een ondernemerscollectief dat bijdraagt aan de structurele systeemverandering naar een circulaire economie. We willen deze vernieuwing dóen, door samenwerking, praktisch onderzoek, en ondernemerschap. BeeBlue brengt de theoretische principes van een (lokale) circulaire economie in de dagelijkse praktijk door duurzame producten te ontwikkelen die een -commercieel haalbaar- alternatief zijn voor dagelijkse gebruiksproducten. Ook ondersteunen we organisaties in de transitie naar circulaire businessmodellen en het sluiten van reststroomketens.

Waarom doe ik dit? Omdat ik erin geloof dat we op een meer waardevolle manier kunnen (en moeten) omgaan met onze leefomgeving en natuur. En daar wil ik praktisch en positief aan bijdragen!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 308 leden