Solarix City Design  

Solarix geeft energie aan mensen. Groene zonne-energie koppelen we aan schoonheid en slimme toepassingen in de huid van gebouwen.

De stad van morgen kent vele uitdagingen: groener, gezonder en slimmer. Technologie heeft ons bijzonder veel mogelijkheden gebracht. Toch is techniek niet hét antwoord op de toekomst, maar juist dat wat wij er –als mens- mee doen. We kunnen zo veel meer: juist als we combinaties maken en verbindingen leggen. De combinatie tussen schoonheid, data en slim ruimtegebruik, de verbinding tussen stad, gebouw en mens. Studio Solarix combineert beauty en brains. Een passend innovatief en energie-opwekkend design voor elke gevel. 

Solarix gaat niet alleen over zonnepanelen of solar design, maar voegt waarde aan de stad toe. Deze shift, van technisch zonnepaneel, naar zichtbaar stadsdesign, is essentieel voor het verhaal en de boodschap. Immers, het benadrukt dat het gaat om anders te kijken naar zonnepanelen zelf, maar ook naar steden, leefbaarheid en de techniek die daarbinnen een rol speelt.

Een Solarix gevel laat zien hoe zonne-energie, design en interactiviteit naadloos in elkaar overvloeien. De design gevelpanelen maken het mogelijk energie op te wekken en tegelijkertijd meer identiteit en uitstraling aan een gebouw te geven. 

Voor elk project is een uniek en geïntegreerd gevelontwerp mogelijk. De gevelpanelen zijn volledig aanpasbaar in kleur, structuur en afmetingen waardoor je optimale ontwerp vrijheid hebt. De gevel kan overdag energie opwekken waarmee de gevel ’s nachts juist oplicht in het straatbeeld.

De gevelpanelen zijn in verschillende C2C materialen leverbaar. Ons laatste Solarix Design bestaat uit dunne film zonnecellen verwerkt in een biocomposiet. De panelen maken wij samen met onze partners in Nederland, de zonnecellen komen uit China. Circulariteit en duurzaamheid is voor ons heel belangrijk dus we kijken goed welke grondstoffen we gebruiken, hoe we de grondstoffen kunnen reduceren, restmaterialen kunnen verwerken in onze producten en hoe we op termijn de producten weer terug kunnen nemen en kunnen hergebruiken. 

Met een Solarix gevel kun je lokaal via de huid van je gebouw je eigen energie opwekken. Ten opzichte van conventionel zonnepanelen lever je afhankelijk van de gekozen kleur 10-25% in aan opbrengsten, maar je hebt wél een mooie gevel die zichzelf terugverdient! Daarnaast zijn energie-opwekkende gevelpanelen complementair aan dakpanelen en zijn ze zelfs efficienter op de momenten dat je juist de energie nodig hebt; in het voor- en najaar en aan het begin en einde van de dag, als de zon lager staat. 

Door zijn uitstraling, aanpasbaarheid en interactie met zijn omgeving is een Solarix gevel dé oplossing voor verduurzaming van vastgoed, zowel herontwikkeling als nieuwbouw, op een vernieuwende manier.

Wij geloven in een duurzame gebouwde omgeving, waar de huid van gebouwen altijd energie opwekt. Door het aanbieden van mooie en interessante oplossingen hiervoor kunnen wij de energietransitie versnellen. We koppelen duurzaamheid, design en creativiteit aan technologie en innovatie, zodat er een zachtere laag wordt toegevoegd aan gebouwen.

Profile picture for user marloes@studio-solarix.nl
marloes
Auteur
Ik ben Marloes van Heteren, architect en naast productontwikkelaar en kunstenaar Reinier Bosch mede-oprichter van Studio Solarix. Met Solarix, energie-opwekkende design gevels willen we de wereld een stukje duurzamer en mooier maken. We willen een zachte laag toevoegen aan een technisch en innovatief product. Wij bieden duurzame oplossingen die mensen willen hebben zodat we de energietransitie kunnen versnellen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social