Smyle 

Join de tandpastarevolutie met onze ‘Smyle Brush Mints’! Een plastic-vrij, zero-waste, vegan, natuurlijk tandpasta-tabletje.

Smyle begint een tandpastarevolutie voor een betere wereld.​

Wij beginnen een revolutie. Wij vinden dat de vervuilende plastic tandpasta-tube  - uitgevonden in de 19e eeuw - een verpakkingsoplossing is die niet meer geschikt is voor de 21-e eeuw. Wij vinden het ook niet meer van deze tijd dat wij onze tanden tweemaal per dag poetsen met goedkope vulstoffen, agressieve chemicaliën en kunstmatige kleur-, zeep-, vul- en smaakstoffen. En dat dieren voor ons lijden voor het testen van nieuwe tandpasta’s kan helemaal niet waar zijn.

Daarom introduceren wij onze ‘Smyle Brush Mints’, dit zijn zero-waste en cruelty-free tandpastatabletten die alleen uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Plastic-vrij en vegan.

Zo gaan wij helpen voorkomen dat er:

  • wereldwijd 1.5 miljard plastic tandpasta-tubes in onze vuilnishopen en oceanen terecht komen. Dat zijn jaarlijks meer dan 200 Eiffel Torens bekleed met tandpasta-tubes.
  • meer dan 25% tandpasta-verspilling plaatsvindt, omdat er tandpasta in tubes achterblijft en er teveel op tandenborstels wordt gedaan
  • er duizenden dieren wereldwijd lijden voor onze mondverzorging
  • we 2 maal daags schadelijke stoffen binnenkrijgen die onze gezondheid kunnen schaden

Smyle Brush Mints

Onze Mints bestaan alleen maar uit natuurlijke ingrediënten, waaronder pepermunt, citroen, aloe vera, xylitol en natriumcarbonaat. 

De eerste Brush Mints zijn geproduceerd en eind maart 2020 zijn we live gegaan. De eerste reacties zijn supergoed en laten zien dat die tandpastarevolutie eraan komt!

Onze Brush Mints zijn een Nederlands product en worden in Nederland geproduceerd door een bedrijf gecertificeerd conform ISO22000 voor voedselveiligheidsmanagement en GMP als kwaliteitsborging voor o.m. de farmaceutische en voedingsmiddelen-industrie.

Hoe de Brush Mints werken?

  • Je kauwt een Mint kapot in je mond
  • Je maakt je tandenborstel nat en begint met poetsen
  • Je spuugt het uit en klaar is Kees

De Brush Mints worden geleverd in een composteerbare verpakking, waarmee je 2 maand lang 2 maal per dag kunt poetsen en waarmee je 2 plastic tubes ‘bespaart’. 

En als je een abonnement neemt, dan krijg je er een cool glazen flesje bij, waar je de Brush Mints in kunt bewaren die je elke 4 maand gratis thuisbezorgd krijgt. We versturen het je in een plastic-vrije envelop of A5 doos op per brievenbuspost.

Wij gaan in eerste instantie onze Brush Mints verkopen vanaf ons eigen online platform. Tegelijkertijd gaan we ook verkennen hoe snel we in (fysieke) winkels te verkrijgen zijn en in hoeverre b.v. hotels geïnteresseerd zijn in onze Brush Mints.

Eiffel Torens van tandpasta-tubes besparen

Ambities horen groot te zijn. Het is onze ambitie om internationale tandpasta-revolutie te ontketenen en zo snel mogelijk te voorkomen dat er jaarlijks een Eiffel Toren bekleed met tandpasta-tubes terecht komt in onze vuilnishopen en onze oceanen. Zo zetten we een nieuwe trend voor consument en producent.

En de daaropvolgende mijlpaal is het voorkomen dat jaarlijks 50 Eiffel Torens bekleed met tubes in het milieu terecht komen. Want dan hebben we wereldwijd de tandpasta-sector echt op sleeptouw genomen.

Doe jij met onze revolutie mee?

 

P.s. We zijn te vinden bij de Kamer van Koophandel onder nummer 75765918. 

Profile picture for user d.kamst_93733
Roger, Dennis en Almar
Auteur
Wij zijn Roger, Dennis en Almar. Wij zijn duurzame ondernemers (we hebben respectievelijk Bamboobrushsociety, Klooker en De Betere Wereld opgericht) die met Smyle een tandpasta-revolutie gaan ontketenen. Wij gaan voor een wereld met goede tandverzorging, maar zonder plastic vervuiling, zonder tweemaal daags je tanden te poetsen met slechte chemicaliën, zonder tandpasta-verspilling en zonder dieren hiervoor te laten lijden. Lees er meer over in onze projectbeschrijving.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden