SKOT Sustainable Shirts 

SKOT maakt het meest duurzame overhemd op aarde. Waarbij kwaliteit, design en duurzaamheid hand in hand gaan.

"Mooie duurzame mode is mogelijk voor iedereen"

De mode-industrie is 1 van de meest vervuilende industrieen ter wereld. Daar wil SKOT iets aan doen. Daarom maken we het meest duurzame overhemd op aarde. Het is niet alleen duurzaam, het is ook van hoge kwaliteit. Daarom gaat het lang mee en heb je er jarenlang plezier van. 

We maken gebruik van het 3x fair principe. Fair materials, fair production en fair chain. De materialen zijn fair omdat we alleen biologisch katoen gebruiken. En ook natuurlijke knopen, van gerecyclede kokosnoot en duurzaam gekweekte luxe parelmoer. De productie is fair omdat we met fabrieken samenwerken met hoge en eerlijke arbeidsstandaarden. Daarbij zijn we transparant in wat we wel en nog niet doen. Tenslotte zijn we fair in onze keten door een circulair proces, we geven statiegeld op onze overhemden. Lever na gebruik je overhemd weer in voor een premie en wij recyclen of hergebruiken het. 

We kunnen deze duurzame en hoge kwaliteit aanbieden tegen een scherpe prijs. Omdat we direct samenwerken met fabrieken en online aan consumenten verkopen. Daarom heb je al een luxe overhemd voor 79 euro. 

De missie van SKOT is 100% duurzame mode. We zijn net begonnen met onze reis door het meest duurzame overhemd aan te bieden. We willen hier steeds verder in verbeteren en steeds meer impact maken.

Kijk ook op skotfashion.com.

Podcast SKOT en ASN Bank

Voor het radioprogramma Let's Talk Business ging Ruben van Veen van SKOT in gesprek met Sjirk Prins, adviseur mensenrechten bij ASN Bank. Ze spraken over duurzame kleding, het leefbaar loon en de impact die je daarop hebt als duurzame ondernemer. Hieronder kun je het fragment beluisteren.

[audio:451770180]

Impact

Kleding is fantastisch en heeft grote aantrekkingskracht op mensen. Hoe mooi zou het zijn als de modeindustrie radicaal zou verduurzamen? De wereld zou er nog mooier van worden. Zeker de wereld van morgen. 

SKOT wil het goede voorbeeld geven van een duurzaam business model. We verkopen direct online aan de consument en besparen daarmee kosten die anders naar de retail zouden gaan. Die kosten stoppen we in de duurzaamheid en de kwaliteit van het product. Slim toch? Tegelijk willen we steeds verder verbeteren en steeds meer impact maken. 100% duurzaamheid is een reis en SKOT is daarmee net begonnen. We willen voorop blijven lopen en een toonbeeld zijn voor de combinatie kwaliteit, design en duurzaamheid voor een betaalbare prijs. Niemand koopt lelijke kleding die duurzaam is gemaakt. Je krijgt bij ons een kwaliteitsoverhemd én impact.

SKOT maakt op verschillende manieren impact op een betere wereld:

  • Elk SKOT overhemd bespaart minimaal 2.000 liter water en 200 milliliter aan giftige stoffen
  • Bodemverontreiniging en watervervuiling worden voorkomen door duurzame teelt
  • Kinderarbeid, gedwongen arbeid en onveilige werkomstandigheden worden voorkomen door hoge ethische productiestandaarden
  • Door productie in Europa houden we de afstanden klein en de CO2 uitstoot van transport minimaal 
  • SKOT maakt de afvalberg van gebruikte kleding niet groter maar juist kleiner. Aan het eind van de levensduur lever je het overhemd weer in en wij hergebruiken het

We streven naar een minimale impact op de natuur en een positieve impact op de mensen die de producten maken. Hoe meer overhemden we verkopen en hoe meer bedrijven ons voorbeeld volgen, hoe groter de impact.

Voor bewuste mannen

SKOT richt zich op de bewuste man die er goed uit wil zien. En die ook meer wil weten over de oorsprong van zijn kleding. Mensen willen steeds meer een goed verhaal bij hun aankopen. In de mode-industrie zie je dit al meer bij vrouwen, bij mannen is dit nog meer in ontwikkeling. Mannen vinden vooral de pasvorm en een juiste prijs/kwaliteit belangrijk, daarom is er veel aandacht besteed aan het design en de stoffen. De hoogwaardige kwaliteit biologisch katoen zorgt voor een zachte stof en een lange levensduur. Je hebt jarenlang plezier van je overhemd. Het design is afgestemd op de moderne Nederlandse man, met een slanke fit, iets langere mouwen en een stevige, aansprekende boord. Er is veel aandacht voor detail, zoals natuurlijke knopen, contrasterende kleuren en de juiste lengte van het overhemd.

Missie SKOT

SKOT gelooft in een leuke en eerlijke wereld. We gebruiken de positieve kracht van de mode-industrie om een betere wereld te creëren. We maken kleding met een minimale impact op de natuur en positieve impact op mensen. We maken duurzame kwaliteit betaalbaar. We zijn op een reis. Het doel is 100% duurzame mode met de beste producten. Doe met ons mee!

Profile picture for user ruben_67132
Ruben
Auteur
Even voorstellen: Ruben van Veen. 37 jaar, woonachtig in Amsterdam en een passie voor duurzaam ondernemen. Ik geloof dat duurzame mode een hit kan worden. Daarom ben ik SKOT Fashion gestart, een nieuw merk voor duurzame overhemden. Duurzaam in materialen, in de productie en in de hele keten, bijvoorbeeld door recycling na de levensduur. Ik noem het het 3x Fair principe. Met daarbij geen concessies aan prijs en kwaliteit. Het doel is 100% duurzame mode!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden