Skoop 

Skoop is het lekkerste roomijs, vers, gezond, gemaakt met buitenbeentjes fruit, zonder toevoegingen en vol met vers gebakken ingrediënten

”Wij geloven dat het anders kan. Op een meer verantwoorde manier omgaan met mensen, voedsel en transparant zijn over je product. Zodat niet alleen wij weten wat erin zit, maar ook de consument. Daarom zijn we zo transparant mogelijk en vertellen we de verhalen van achter de ingrediënten die we gebruiken.”- Gaia van Reenen, IJsbaas bij Skoop

HOE DOEN WE DAT?Wij maken ijs op een andere manier dan de status quo. Niet groot en industrieel. Maar juist door mensen, ambacht en pure ingrediënten centraal te zetten. Wij zetten daarmee smaak en kwaliteit voorop. Wij gebruiken namelijk in ons ijs heel veel vers buitenbeentjes fruit, dat we halen bij onze telers in de Betuwe en het Groene Hart. De biologische melk komt rechtstreeks van onze eigen boer en is helemaal vers. Tot slot is de met de hand gebakken, uiteraard super verse cruesli, crumble en karamel gemaakt in eigen bakkerij. Daardoor komen de hoofdingrediënten van ons ijs van Hollandse bodem. Oh en ons ijs zit zo tjokvol lekkere dingen, dat er geen ruimte meer is voor kleur-, smaak- en vulstoffen of dextrose en glucose. We geloven in puur & natuurlijk, voor ons vanzelfsprekend, want hoe kan je anders buitengewoon lekker ijs maken. 

WIST JE DAT...

We zoveel mogelijk gebruik maken van reststromen, denk aan de kromme wortels of de appels met een deukje. Die kunnen het modellenleven in de supermarkt wel vergeten, maar ze smaken net zo lekker! De ingrediënten van Skoop worden nog écht met de hand gemaakt en we zullen nooit concessies doen op kwaliteit. Smaak staat voorop.

VERANTWOORD VOEDSELLANDSCHAP

Wij willen het voedsellandschap veranderen door te laten zien dat je ook met ambacht en kwaliteit groot kunt worden en dat je geen concessies hoeft te doen. Wij willen Skoop groot maken door anderen te helpen met hun reststromen en door creatief ermee om te gaan, zodat we het allerlekkerste ijs kunnen maken en tegelijkertijd bewuster omgaan met mensen en voedsel.

WAAROM PAST SKOOP BINNEN HET THEMA "MENS & SAMENLEVING?"

Wij willen een product maken dat zo eerlijk mogelijk is. Dat doen we door zo transparant mogelijk te zijn, zodat niet alleen wij weten wat er in zit, maar ook de consument. Door te vertellen over onze boeren, telers en makers. We hebben lang gezocht naar onze partners zodat we waanzinnig lekker ijs kunnen maken, dus daar vertellen we dan ook graag over. Maar ook zijn we eerlijk door te kiezen voor ingredienten die puur en natuur zijn, maar ook vers. En juist niet overbewerkt of synthetisch, zodat de ingredienten voor iedereen te begrijpen zijn. En ook eerlijk betreft duurzaamheid. We gebruiken zoveel mogelijk van Hollandse bodem. Dit houdt de lijntjes kort en persoonlijk, maar ook de ecologsiche voetafdruk klein. Daarnaast is onze ijsfabriek helemaal CO2 neutraal, dus ook op dat vlak proberen we goede keuzes te maken. 

Profile picture for user contact_93736
Gaia
Auteur
Ik ben een chef, een smaakmaker en innovator op voedselgebied. Ik wil laten zien en proeven dat dingen anders kunnen en zet me in om het voedsellandschap in Nederland en daarbuiten te veranderen. In dit geval doe ik dat door het beste ijs van Nederland te maken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social