SilkSage 

Hi-Tech webshop voor het ontdekken en kopen van eerlijke kleding.

SilkSage is een hi-tech webshop waar je eerlijke kleding kan kopen op uniek duurzame manier. Ons doel is om het kopen van eerlijke kleding zo makkelijk en leuk mogelijk te maken dat niemand ooit meer een verkeerde aankoop hoeft te doen. Als klant van SilkSage draag je direct extra bij aan een betere wereld. Zo wordt voor iedere verzending én retour een boom geplant, en kan je bij het afrekenen helemaal zelf bepalen hoe jouw geld wordt gebruikt om de kledingindustrie te verbeteren. Het unieke is dat je hier zelf de hoofdrol in kan spelen. Doormiddel van je aankoop kan je jezelf verkiesbaar stellen voor een volledig verzorgde ‘ontwikkelingshulp-reis’ naar een van de drie projecten. Be prepared!

Personalisatie

Op SilkSage vul je als bezoeker een aantal vragen in waarna onze technologie je helpt in het maken van je keuzes - hoe meer je liked en disliked, hoe beter de voorspellingen worden. De voorspellingen spelen zowel in op je stijl als op je morele overwegingen - wat je belangrijk vindt en wat niet.

Duurzaamheidscriteria

In het productoverzicht van SilkSage heb je als bezoeker ook de mogelijkheid om te sorteren op duurzaamheidscriteria. Zo zijn de producten gelabeld in 5 categorieën: milieuvriendelijk, diervriendelijk, eerlijke productie en compensatie, lokaal geproduceerd, en sociaal ondersteunend. Door slim te filteren kan je zo zien welke producten aansluiten bij je morele overwegingen, super handig.

Maten-retour oplossing

Daarnaast is ons team van TUDelft ingenieurs bezig met het oplossen van het maten-retour probleem: in mode ecommerce komt gemiddeld tussen de 20% en 50% van de bestellingen weer terug bij de verkoper. Vaak komt dit door de bestelling van verkeerde maten, of zoals dat tegenwoordig gebeurd: het bestellen van verschillende maten van hetzelfde artikel, die passen, de juiste maat houden, en de rest vervolgens weer retour sturen.

Aan de ene kant zorgt deze ‘nieuwe’ manier van winkelen voor onnodig veel verkeer wat leidt tot extra files en CO2 uitstoot. En aan de andere kant komen de geretourneerde producten vaak op de stapel ‘niet-meer-te-verkopen’ terecht. Zeker in de kledingindustrie waar het productieproces erg milieubelastend is doet dat pijn.

Op SilkSage kan je binnenkort de maat van je favoriete merk invullen en daarmee advies krijgen van onze maten technologie. De maat van je favoriete merk wordt door de technologie gebruikt als omreken basis. Van subjectieve eenheden zoals S, XL, petite, of plus-size, wordt er teruggerekend naar objectieve centimeters. Op die manier kan de tech zoeken naar overeenkomende afmetingen om vervolgens tot een maatadvies te komen voor de overige merken.

Ontwikkelingshulp

Als laatste gaat ook een gedeelte van onze winst naar ontwikkelingsprojecten. Het speciale hieraan is, is dat je bij het uitchecken kan kiezen naar welk ontwikkelingsproject het geld gaat. Er zijn drie opties die allemaal inhaken op verbetering van de kledingindustrie. Wanneer er genoeg geld is opgehaald voor een project wordt er een loting gedaan onder alle klanten die die optie hebben geselecteerd. De winnaar wordt op een verzorgde 'ontwikkelingshulp-reis' gestuurd met een van onze teamleden. Op deze manier willen we de noodzaak voor het maken van de juiste keuzes dichter bij huis halen op een leuke spannende manier!

We're live!

SilkSage is live sinds 5 Oktober 2018, dus neem gerust een kijkje op www.silksage.com. Iedere maand voegen we nieuwe merken toe, dus volg ons op Facebook en Instagram voor speciale acties en scoops!

Profile picture for user info_89606
Bastiaan
Auteur
Co-founder of SilkSage.

Driven to solve the apparels industries' issues by making sustainable clothing more accessible. We're developing technologies to solve issues regarding sizing, shipping, and the impersonal offering 99% of websites have nowadays.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social