Sharp Sharp 

Een feestje voor iedereen! handmade with planty of love

Wij zijn Sharp Sharp, plantaardige bakkers van bijzondere gebakjes, koekjes, flower granola’s en nog heel veel meer.Gelukkig vóór iedereen een feestje! Niet alleen om naar te kijken maar ook voor je smaakpapillen, lichaam, voor moeder aarde & iedereen die daarop leeft. 

// design food in a better way

>> Ontstaan Sharp Sharp

We zijn Sharp Sharp gestart in 2014, omdat we merkte dat als vegans we weinig spannende traktaties kon vinden, zonder suiker en gluten ( sorry gluten, maar Renate's lichaam kan jullie niet zo goed verdragen ) Op de Rotterdamse oogstmarkt in mei 2014 wonnen we de prijs voor het beste foodconcept en besloten we al snel dat we verder wilden met Sharp Sharp. Inmiddels 100+ verkooppunten door heel NL en onze eigen winkel sinds 2016, groeien we sneller dan we ooit hadden kunnen dromen.

In onze cakebar willen we je de schoonheid en heerlijke smaken laten ervaren van planten, bloemen, kruiden en de lekkere taartjes en sweets die je kan maken zonder dierlijke producten.  Niet alleen voor fellow vegans maar voor iedereen om van te genieten en te inspireren.

Ook al zien we in dat op lange termijn we het liefst overal plantaardige Sharp Sharp fabriekjes neerzetten.

>> Waarom Sharp Sharp

Sharp sharp brengt je de mooiste en de lekkerste taartjes/koekjes/flower granola’s.

Met onze achtergrond in grafisch ontwerp en product ontwerp hebben we een out of the box approach t.o.v. ons product. We hebben een unieke look en feel gecreëerd met smaak combinaties en structuren die je niet kan vergelijken met bestaande producten.

Wij besteden veel aandacht aan onze ontwerpen van onze taartjes tot verpakking, maar ook de manier waarop we onszelf presenteren en hoe we ons verhaal vertellen. Al je zintuigen worden geprikkeld, van je ogen, je hart maar het allerbelangrijkste je smaakpupillen.

Binnen Sharp Sharp hebben we een aantal kernwaardes, naast biologisch, eerlijk, zonder geraffineerde suiker, glutenvrij en plantaardig is onze belangrijkste waarde is dat het super lekker moet zijn. In onze optiek kan je mensen alleen maar inspireren om meer plantaardig te laten eten door te laten zien hoe lekker en mooi het kan zijn. Omdat we alleen maar natuurlijke ingrediënten gebruiken, puur eten met een lagere GI en geen geraffineerde suikers dragen we bij aan de gezondheid van de mens. Er komen steeds meer studies naar buiten over de invloed van “suiker” en dat plantaardige voeding de toekomst is. 

Bekijk hier hoe wij samen met chefkok Alain Caron taartjes bakken in onze bakkerij in Rotterdam tijdens de uitzending van Binnenstebuiten op NPO2.

>> 5 x kleinere foodprint

Plantaardig eten verkleint je carbon foodprint. In onze berekening waarin we een gewone cheesecake vergelijken met onze no-cheesecake komt naar voren dat onze taart 5 x minder vervuilend is. Ook al komen onze belangrijkste ingrediënten van de andere kant van de wereld.

We proberen Sharp Sharp zo duurzaam en transparant mogelijk te runnen. Proberen zo ethisch verantwoord mogelijk in te kopen en kijken altijd naar de invloed op sociale structuren en het milieu bij het maken van keuzes voor ingrediënten. Wij zijn trots op onze fairtrade cacao uit Madagaskar, cashewnoten van een boerencoöperatie uit Benin, bosbessen uit de achterhoek maar ook onze munt van de Rotterdamse Munt. Liever kopen we mooie noten in bij kleine boeren in Afrika dan van de grootgrondbezitters in Vietnam. Veel van onze belangrijkste ingrediënten zijn Fair-Trade onze bananen, kokosolie en chocolade.

Bedrijven zoals Lush, Tesla, Tony Chocolonely daar kijken we tegenop, zij zijn groot geworden binnen hun vakgebied door vast te houden aan hun eigen kernwaardes en dragen bij aan een socialere en duurzamere wereld.

Wat is de volgende stap?

Inspireren en toegankelijk maken van plantaardige voeding voor iedereen. Hoe gaan we dat samen doen? Onze bakkerij in Rotterdam is te klein aan het worden voor de vraag, er is weinig ruimte voor de workshops die we graag geven aan jongeren en te weinig tijd om onze concepten uit te werken.

In 2018 hebben we meegedaan met de Product pitch van de Albert Heijn en zijn we 2de geworden, waarmee we naast een investeringsbudget ook schapruimte hebben gewonnen. Na verschillende testen in meerdere AH's door Nederland gaan we in 2019 starten met meerder winkels met als focus in 100 AH's te liggen in het najaar van 2019.

Daarnaast hebben we een nieuwe lunchroom geopened Sharp Sharp Everyday, waar we naast taartjes ook veganistische kaasjes, flatbreads, ontbijtjes en lunches aanbieden, allemaal volgens onze core values. ZOdat je niet alleen van een taart momentje kan genieten maar ook van meerdere Sharp Sharp momenten op een dag.

Bouw je mee aan onze willy wonka fabriek? ( wel de plantaardige versie ervan ^_^ )

"Sharp Sharp" staat in Zuid-Afrika voor, gaaf, toi toi & liefde.

 

kleiner footprint, duurzame keten qua inkoop, productie en verkoop

Profile picture for user proef_84988
Renate & Frank
Auteur
Wij, Renate en Frank, niet alleen samen in de liefde maar ook samen zijn we Sharp Sharp. Frank runde van 2006 - 2014 zijn eigen Industrieel Ontwerpbureau waar hij o.a. het allereerste elektrische oplaadpunt voor auto’s ontwierp in 2007. Renate werkte freelance als grafisch ontwerper aan verschillende projecten voor kleine en grote bedrijven.

Totdat we na 8 jaar werk besloten om samen ons eigen duurzame bedrijf op te zetten, zo ontstond in 2014 Sharp Sharp. Een bedrijf waarin we onze passies voor eerlijk en lekker eten combineren met onze ontwerp skills en drang naar bijdragen aan een groenere wereld. Met als doel mensen te inspireren meer plantaardig te eten en zo onze foodprint te verkleinen.

Inmiddels hebben we meer dan 50 verkooppunten door NL en sinds 2016 hebben we ook onze eerste 100% vegan store // cakebar geopend in Rotterdam. Een plek waar we onze taartjes, koekjes, infused waters en mooie theeën serveren, maar waar we ook ons verhaal vertellen en mensen uitnodigen anders naar voeding te kijken.

Ga je met ons mee op voedselavontuur?

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden