SeeFeel 

Voor een inclusieve mode-industrie

SeeFeel is een kledingmerk dat zich inzet voor een schone en inclusieve mode-industrie. We maken kleding die volledig inclusief is voor alle vrxuwen. Door de toevoeging van een aantal details kunnen mensen met een visuele beperking tóch zelfstandig kleding kan uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan kledinglabels met groot lettertype, braille en QR-code of een label waaraan je direct kunt herkennen wat de voor- en achterkant van een kledingstuk is. We werken met ecologische verantwoorde materialen zoals biologisch katoen, tencel en gerecycled polyester. We proberen bij elke stof de beste keuze te maken. Onze stoffen zijn van MeetMilk en Mind the Maker, en worden geproduceerd in een moderne fabriek in Turkije. Jammer genoeg is het niet mogelijk gebleken om vanuit de leverancier bewijs te krijgen van goede werkomstandigheden of werkbaar loon, dus moeten we afgaan op mooie woorden terwijl we zoeken naar een transparante leverancier. We laten alles lokaal in Nederland produceren bij Fabriek Fris die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkgelegenheid geeft. Hieronder is een korte docu te zien over SeeFeel. 

 

Met deze collectie is het mogelijk voor vrxuwen met een visuele beperking om mee te doen in de maatschappij zoals andere vrxuwen dat ook doen. Iets wat ze op dit moment niet kunnen. Winkels zijn er niet op ingericht om het voor mensen met een beperking makkelijker te maken. Zeker niet grote winkelketens. Dit zijn drukke winkels waar het niet te doen is om met een hond of een blindenstok doorheen te navigeren is en waar personeel geen tijd (of geen zin) heeft om een vrouw met een visuele beperking te helpen met het uitzoeken van haar nieuwe garderobe. Met mijn collectie geef ik de aandacht speciaal aan deze doelgroep. Elke keuze die in het ontwerpproces is gemaakt, is gebaseerd op research en actuele wensen en eisen vanuit de doelgroep. Het is dus een kledingstuk wat volledig in het teken staat van de blinde vrouw. Ik denk dat het heel belangrijk is om als mens zelfstandigheid te hebben om eigen keuzes te maken. Mode en kleding zijn een hele sterke spreekbuizen voor het laten zien wie je bent en wat je wilt uitstralen, en vrouwen met een visuele beperking hebben net zo goed recht op dat gevoel van zelfstandigheid als vrouwen zonder een beperking. Maar het is ook een signaal naar de rest van de wereld: inclusiviteit is belangrijk! Representation matters! We moeten altijd ons best willen doen om elke bevolkingsgroep geaccepteerd te laten voelen.

Profile picture for user rachellrens
Rachel
Auteur
Ik ben Rachel Lourens, ontwerpster bij SeeFeel. Ik maak kleding voor vrouwen met een visuele beperking en zet me in voor een schone en inclusieve mode-industrie.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden