Searious Business 

Searious Business biedt bedrijven innovatieve oplossingen om plasticgebruik te verduurzamen en plastic in een gesloten kringloop te houden.

Voorkomen dat plastic in onze oceanen terecht komt 

Het primaire doel van Searious Business is om te voorkomen dat plastic in onze oceanen terecht komt. Searious Business onderscheidt zich door het gebruik van ontwrichtende innovatie op het snijvlak van technologie, duurzaamheid en maatschappelijke verandering.

Re-Think, Re-Design en Re-Brand

De advisering bestaat uit een totaaloplossing op het gebied van plasticgebruik, waaronder strategie, productie, distributie en branding: de zogenaamde Re-Think, Re-Design en Re-Brand strategie. Hierbij ligt de focus op drie sectoren die een grote potentiële impact hebben: (Food) Packaging, Furniture en Consumer Electronics. 

Unieke footprintmethode: de Plastic Scan

Als unieke footprintmethode in de wereld, heeft Searious Business de Plastic Scan ontwikkeld. Deze scan maakt het gebruik van plastic voor bedrijven meetbaar en inzichtelijk. Na het invullen van een vragenlijst ontvangen bedrijven een plastic label (A-F) en inzichten voor het verbeteren van plasticgebruik. Tot zover hebben al meer dan 300 bedrijven de plastic scan ingevoerd. 

Circulaire projecten

Sinds het bestaan van Searious Business is een mooie cliëntenbasis opgebouwd, met opdrachtgevers als Gispen, Danone, Jumbo Supermarkten en Superunie. Een recent voorbeeld van een circulaire productie betreft de zitbank van gerecycled plastic die Searious Business heeft ontwikkeld in samenwerking met Gispen. Partnerships heeft Searious Business onder meer met koepels als IUCN en Dutch Design Foundation, kennisinstellingen als TU Delft en TNO, en brancheorganisaties als VNO-NCW en Plastic Recyclers Europe. 

Het Searious Business team

Het team van Searious Business bestaat uit een kernteam van 5 personen, met een flexibele schil daaromheen van ingehuurde expertise en langdurige samenwerkingsverbanden met andere bedrijven voor specifieke innovatieprojecten. Searious Business heeft de Dutch Design Awards 2019 en Plastic Recycling Europe Award 2018 gewonnen, evenals de National Energy Globe 2018. Daarnaast is Searious Business geselecteerd als 1 van de 12 Green Solutions Providers door de Europese Commissie, als onderdeel van EC's Scale-Up Circular Business project.

Profile picture for user astrid.cathalijne_89392
Willemijn
Auteur
CEO & Founder of Searious Business | Ocean Ambassador | Business Innovator | Leading by example | Circular Plastic Use

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social