Savvy 

Hoe wij van geconcentreerde huishoudelijke middelen de standaard maken

Savvy focust zich op het reduceren van het transport van water en single-use plastic bij huishoudelijke en verzorgingsproducten. Veel huishoudelijke middelen bestaan namelijk tot 95% uit water en worden verpakt in een plastic verpakking. Wij leveren alleen de actieve ingrediƫnten in een plasticvrije verpakking die door je brievenbus worden geleverd.

Met onze concentraten kunnen mensen hun fles thuis keer op keer blijven hervullen en hoeven ze nooit meer een plastic fles weg te gooien. Daarnaast wordt er hierdoor geen water meer vervoerd.

Wij maken zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke ingrediƫnten (wij gebruiken hiervoor de standaard van Ecocert) waarbij we zo veel mogelijk grondstoffen uit Europa proberen te halen. Op deze manier proberen we ook de sourcing van onze producten zo duurzaam mogelijk te doen.

Verder worden onze bestellingen ingepakt bij Arbeidsmatige Dagbesteding Slingedael waar bewoners met Korsakov onze producten in elkaar zetten en verpakken. Vervolgens worden de bestellingen opgehaald door Fietskoeriers die onze pakketten thuis bezorgen.

Met elk product wat onze klanten gebruiken besparen we samen plastic verpakkingen en vervoeren we geen water. Zo hebben we in de eerste paar maanden al meer dan 30.000 plastic flessen bespaard en 11.000 liter water niet vervoerd. Daarnaast zijn wij ook sociaal betrokken door samen met Arbeidsmatige Dagbesteding Slingedael de producten in te pakken en te verzenden.

Profile picture for user tijmen
Tijmen
Auteur
Co-founder van Savvy. Wij focussen ons op geconcentreerde, plasticvrije huishoudelijke middelen en verzorgingsproducten. Zo besparen we een plastic verpakking voor elke hervulling en veroveren wij geen water.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden