Savara intimates 

Verstelbare, duurzame lingerie waar je blij van wordt

Savara intimates maakt duurzame, verstelbare lingerie. Lees hieronder meer over onze 3 focus punten.

 

Unieke designs 

Stijlvolle BH designs met goede ondersteuning, zonder beugel. De BH's zijn zo ontworpen dat ze blijven aansluiten op de borst, ook als de borstomvang en onderbuste een beetje verandert. Hierdoor wordt er minder snel een nieuwe BH gekocht en het design biedt de mogelijkheid om verschillende looks te creëren. 

Dit is een game-changer ten opzichte van de huidige markt waarbij er gestuurd wordt op overconsumptie. In deze huidige situatie moet er bij elke 5 cm verschil in omvang een nieuwe BH worden gekocht (of de vrouw loopt met een te grote/kleine BH rond, wat in beide gevallen oncomfortabel en zichtbaar is). 

 

Duurzaamheid

De stof TENCEL™(gemaakt van eucalyptus houtsnippers) wordt gebruikt als basis. Deze stof is perfect voor het gebruik van ondergoed, omdat deze stof heel zacht is, goed ademt, snel droogt en een antibacteriele werking heeft. De stof wordt zonder schadelijke stoffen gemaakt en gekleurd en voldoet daarmee aan het keurmerk STANDARD 100 van OEKO-TEX® en het EU Ecolabel. Dit betekent ook dat de bomen die gekapt worden voor onze stof, uitsluitend van duurzame plantages komen. We werken met een leverancier waarbij we tot op de meter nauwkeurig de stof kunnen bestellen, dus nooit een overschot zullen hebben. 

Naast TENCEL™ gebruiken we restpartijen van verschillende stoffen kant. Dit zijn overschotten uit andere fabrieken doordat er vaak in te grote hoeveelheden worden ingekocht door minimale order groottes of doordat er miscalculaties worden gemaakt. Hiermee kunnen we stofverspilling minimaliseren (naar schatting wordt 40% van de wereld stofproductie verspild voordat het in een kledingstuk terecht komt). De stoffen van kant zorgen ervoor dat het vrouwelijke karakter wordt toegevoegd aan de lingerie. Dit betekent wèl dat we in gelimiteerde oplages produceren, omdat we maar beperkte stukken stof ter beschikking hebben. 

De collectie wordt geproduceerd in kleine ateliers in Letland en Roemenie, beide gerund door vrouwen. Hierdoor kan de kwaliteit en duurzaamheid van het proces gewaarborgd worden. De fabriek in Roemenie is bezocht in 2021.

Onze verpakkingsmaterialen zijn geminimaliseerd en volledig recyclebaar. Om te compenseren voor de uitstoot van het verzenden van onze pakketjes, planten we een boom bij elke verkochte BH in samenwerking met One Tree Planted. 

 

Savara Sisters

Het laatste focus punt richt zich op de communicatie. De communicatie van Savara Intimates is gericht op het inspireren van vrouwen om vooral hun eigen weg te gaan en om te geloven in zichzelf. In de campagne #perfectlynormalbeauty krijgt dit vorm door diverse, krachtige vrouwen aan het woord te laten met hun pure, eigen, succes verhaal. We zijn ervan overtuigd dat wanneer deze verhalen meer aandacht krijgen (i.p.v. een eenzijdig beeld op social media en het conformeren aan de 'mannenwereld'), dit een enorme positieve impact kan hebben.

De Savara Intimates lingerie is een voorbeeld van een eigen weg gaan, de 'status-quo' doorbreken en te gaan voor wat goed voelt. Daarbij willen we de traditionele kijk naar lingerie veranderen van iets wat te maken heeft met 'sexy zijn' naar iets stijlvols waarbij je een bewust moment voor jezelf kan creëren. 

We werken met milieuvriendelijke stoffen (Tencel) en minimaliseren het verspillen van stof door kant resten te gebruiken uit grote fabrieken. De productie vindt plaats in Europa. Voor elk verkocht item maken we een donatie aan Onetreeplanted om een boom te planten. We werken aan het normaliseren van natuurlijke schoonheid door normale vrouwen te laten zien in campagnes.

Profile picture for user Eva.schijndel_93709
Eva
Auteur
Hi!

Ik ben Eva en vorig jaar na het behalen van mijn master startte ik met mijn 'droombaan' die goed aansloot op mijn studie en in alle opzichten perfect was. Toch bleek dit niet zo'n goede match te zijn met mij en ik ben bij mijzelf ten rade gegaan wat ik eigenlijk wilde gaan doen met mijn leven. Klinkt als een grote vraag, dus ik ben ook groot en in mogelijkheden gaan denken. Al snel kwam ik op het idee van Savara Intimates en ik besloot het een kans te geven (ik zei mijn baan op en ging vol energie zelf lingerie ontwerpen met 2 linker handen).

Vanaf dat moment is het een grote uitdaging en leerweg geweest, maar het is zo ontzettend gaaf om te doen. Ik krijg energie van elk stapje in het proces en het allerleukste is het tegenkomen van mensen met dezelfde mindset. Stuur mij vooral een berichtje als wij raakvlakken hebben! :)

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden