Right Origins 

De Stichting Right Origins (ANBI) help coöperaties van boeren om hun eigen voedings- en drankmerken te lanceren m.b.v. de blockchain.

Waarom doen we dit?

Nederland is wereldwijd nummer 2 exporteur van voedsel in termen van waarde. Alleen de VS exporteert meer, met 270x de oppervlakte van Nederland. De constante behoefte om voldoende voedsel te kunnen produceren heeft de kwaliteit van het productieproces beïnvloedt. Zowel de voedingswaarde als de natuurlijke smaken zijn minder geworden in de loop van de tijd. Boeren die anders willen werken en kwaliteit boven kwantiteit verkiezen hebben vaak moeite om direct in contact te komen met klanten die bereid zijn om meer te betalen. Momenteel draaien de boeren weinig omzet en de meeste winst gaat naar eigenaars en verkopers van de grote merken. Boeren zijn van hiervan afhankelijk omdat ze niet over direct contact met klanten hebben, noch over de infrastructuur beschikken om producten met toegevoegde waarde te ontwikkelen. Echter, steeds meer consumenten willen weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt, en ze zijn ook bereid te betalen voor een dergelijke transparantie en kwaliteit. De vraag naar organische en fair trade producten neemt dan ook toe. Kwaliteitsbewaking van de voedselketen gebeurt echter voornamelijk "op papier" en is erg vatbaar voor manipulatie en fraude.

Wat we doen

Het is niet fair trade, het is fair eigenaarschap: boeren zijn eigenaar van de voedingsmerken

De Stichting Right Origines streeft ernaar om transparantie te bieden aan de consument en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat boeren een direct voordeel hebben van de uiteindelijke verkoop van hun producten. De Stichting doet dit door het creëeren van een marktplaats van merken die mede eigendom zijn coöperaties van boeren. Coöperaties die geen eigen merken hebben zullen ondersteuning krijgen voor het ophalen van geld en om toegang te krijgen tot consumenten om hun eigen merken te lanceren via de Right Origins marktplaats.

Je kunt het verhaal achter het voedsel dat je eet vertrouwen!

We gebruiken blockchain technologie om zeker te kunnen zijn dat het verhaal achter deze producten authentiek is en dat klanten waar voor hun geld krijgen.

Het Pilot Project - De eerste pratende chocolareep ter wereld, deels eigendom van boeren

Om onze marktplaats van betrouwbare merken die eigendom zijn van boeren te lanceren, beginnen we met een pilot project gericht op chocolade. Dit project draait om een chocoladereep gemaakt in Zwitserland en die deels eigendom is van cacaoboeren uit het zuiden van India. De voedselketen is op een betrouwbare manier transparant gemaakt middels blockchain technologie. Verder maken we gebruiken van artificiële intelligentie de chocoladereep te veranderen in een pratende chocoladereep. Je kunt de QR code op het label van de chocolade scannen en de reep begint te praten tegen je. Het zal je alles vertellen over het verhaal vanaf de cacaoboeren tot aan het worden van een echte chocoladereep.

 

Profile picture for user akash_89223
Akash
Auteur
Wij helpen boerencoöperaties hun eigen merken voor voeding en dranken te lanceren, door deze producten rechtstreeks met consumenten te verbinden via onze online marktplaats.


Ons pilotproject is in de chocolademarkt en we willen 's werelds als eerste ¨first talking chocolate bar¨" lanceren. Repen die in december tevens met behulp van een Indiase boerencoöperatie worden uitgebracht.


Mijn profiel:
Akash behaalde zijn Bachelor of Electronics and Communication Engineering en richtte in 2011 het Indiase bedrijf CIED Technologies op. In zijn ondernemerscarrière, heeft hij 2 maal een grote fondsenwerving doorlopen (€ 150k +). Gaf tevens de leiding over het ontwikkelingsteam van trending sociale applicaties (top 10 sociale apps in India) voor toepassingen die worden gebruikt door multinationale consumentenartikelen merken. In 2013 werd Akash geselecteerd bij de top 5 student-ondernemers van het jaar door de staatregering in India.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social