Rezign collection by Design studio Planq 

Bridging gaps between contemporary design and environmental problems with unusual created solutions.

Circulaire meubelcollectie van gerecycled textiel en biobased content

Rezign is een meubel collectie ontwikkelt door design studio Planq en staat voor het verbinden van tijdloos design met innovatieve afval oplossingen.

Met als doel, het creeren van bewustzijn door ongebruikelijke afval stromen in te zetten om high-end design producten van te maken.

Om bewustzijn te creeren

Zoals we allemaal weten is de wereld aan het veranderen, als next-generation zijn wij daar om hoge kwaliteit design producten te creeren met een tijdsloos design.

'Not your daily pair of jeans you have sit on'

Door meubilair te maken vanuit textiel leftovers en natuurlijke materialen wordt tijdloos design gecombineerd met oplossingen voor de wereld van morgen. Oude jeans, juten koffie zakken of stewardessen uniformen, het textiel afval wordt ingezet in innovatieve producten en terug gebracht als design meubilair.

Innovation

De Rezign collectie is niet alleen een serie van producten die een milieubewust verhaal vertellen; De producten zelf, zijn ook onderdeel van de oplossing. De textiel-leftovers en de natuurlijke vezels zoals hennep die worden gebruikt om meubelen te maken worden gecombineerd met een biobased plastic wat het product aan het einde van de levensduur weer vervormbaar en opnieuw te gebruiken maakt, zo wordt een reststroom een blijvende grondstof.

Met slechts 1 stoel gemaakt van gerecyclde denim kan 16.275 liter aan schoon drinkwater worden bespaard

De 5.6 miljoen kilo aan textiel afval die wij jaarlijks alleen al in Europa verspillen kunnen wij terug dringen en zo van een bedrijfs- afvalprobleem een bedrijfs- oplossing maken.

 

 

 

Profile picture for user anton_teeuw@live.nl
Anton
Auteur
Next generation, 24 year old designer, part of a twin, challenger of the daily status-quo and one of the sustainable young 100 of holland!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social