RELIVING 

RELIVING is een marktplaats waar iedereen makkelijk en veilig tweedehands interieur kan kopen en verkopen.

Vanuit de overtuiging dat de circulaire economie een grotere rol moet gaan spelen binnen onze maatschappij, zijn wij, Vincent, Jody en Ananda gestart met RELIVING. Het idee is ontstaan doordat Jody en Ananda een passie hebben voor vintage interieur en niet de juiste omgeving konden vinden met goed tweedehands aanbod. Daarnaast zagen we wat voor probleem het grofvuil (kwalitatieve interieur items) is binnen Amsterdam, iets wat een makkelijke manier verholpen kan worden.

Aan de hand van deze bevindingen zijn we onderzoek gaan doen naar de markt en hebben we meer dan 200 enquetes afgenomen. Hierin kwamen drempels naar voren waarom mensen nieuwkoop preferen over tweedehands. Een aantal van deze drempels zijn: service, transport, kwaliteit (in hoeverre komt het item overheen met de foto) en de vindbaarheid. 

Met deze informatie zijn we aan de slag gegaan met het concept en tot RELIVING.nl gekomen. Op RELIVING kan iedereen zijn tweedehands items verkopen en kopen en ontzorgen wij kopers en verkopers bij verkoop en transport van de items. 

Ons doel is om bewustzijn te creëren om eerst voor tweedehands te gaan in plaats van nieuw. Niet alleen omdat het beter is voor de aarde, maar ook doordat je op die manier een huis helemaal eigen kan maken met unieke items. Wanneer je bij RELIVING een item aanschaft, laten we zien wat je aan CO2 bespaart als je een tweedehands item koopt in plaats van nieuwkoop. Dit is een eerste stap om de circulaire economie te bevorderen, maar dit willen we nog veel verder uitwerken. Naast het informeren van onze gebruikers willen we de circulaire gedachte volledig doortrekken in de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld door op den duur als organisatie volledig afval vrij te zijn. Op deze manier willen we laten zien dat we goed voor de planeet zorgen, maar ook voor haar inwoners.

Profile picture for user teamreliving_93057
Ananda
Auteur
Mijn naam is Ananda en ben al een aantal jaar werkzaam binnen de duurzame branche. Ik heb 2,5 jaar geleden mijn online bureau AnOther Agency opgezet waarbij ik verschillende duurzame bedrijven help met hun online marketing. Ik geloof namelijk dat duurzaam ondernemen de toekomst is, en wil daarom graag duurzame ondernemers helpen in hun groei. Uiteindelijk wilde ik ook heel graag een eigen concept lanceren en raakte ik in gesprek met Jody en Vincent die ook geloven in een duurzamere wereld. Samen zijn we gestart met dit avontuur en ik hoop dat we dit kunnen uitbouwen tot een succesvol en duurzaam bedrijf.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social