Refugees Forward Incubator  

Refugees Forward biedt hoogstaande ondernemerschapsprogramma's aan om nieuwkomers in Nederland succesvolle bedrijven te laten starten!

Refugees Forward zet zich in voor de economische zelfredzaamheid van nieuwkomers en hun sociale integratie. Wij bieden hen incubatorprogramma’s aan met training van topkwaliteit en individuele coaching ter ondersteuning van de start, financiering en groei van een succesvol bedrijf. Zo helpen wij nieuwkomers hun talenten te ontdekken, te ontplooien en optimaal in te zetten voor de maatschappij.

Nieuwkomers die in Nederland willen ondernemen krijgen met andere uitdagingen te maken dan Nederlanders. Zij beschikken vaak niet over het cultureel, linguïstisch en financieel kapitaal dat nodig is voor een succesvolle start. Refugees Forward biedt daarom hoogstaande ondernemingsprogramma’s van vier maanden aan te bieden waarin 15 nieuwkomers:

  1. Training krijgen van topinstituten zoals het Amsterdam Center for Entrepreneurship en Team Academy op het gebied van ondernemerschap;
  2. Gecoacht worden door ervaren ondernemers en mensen uit bedrijven zoals Uber, McKinsey, Mazars, DLA Piper en Deloitte; 
  3. Ondersteuning krijgen van hooggekwalificeerde studenten die op operationeel vlak zich minimaal 8 uur per week inzetten voor het startend bedrijf.
  4. Toegang krijgen tot een sterk netwerk van verschillende investeerders en sleutelfiguren in de verschillende sectoren waarin nieuwkomers hun bedrijf willen starten.

De verwachte impact in 2019 is op basis van onze eerdere succesessen als volgt:

  • 60 deelnemers volgen de 2019 incubatorprogramma's
  • Hiervan starten 30 een eigen bedrijf en stroomt 75% succesvol uit naar zelfstandigheid, loondienst of vervolgopleiding (onze succesvolle uitstroom is momenteel 60%).
  • Doorlopende besparingen op uitkeringsuitgaven voor Nederland zijn 34.300 euro per maand.
  • Ondernemende nieuwkomers creëren economische impact van 2.70 miljoen euro per jaar aan nieuwe banen in Nederland, waarmee zij hun potentie binnen de Nederlandse maatschappij belichten!

Doe met ons mee, en word onderdeel van een hechte en ambitieuze community!

Profile picture for user david_89461
David
Auteur
Refugees Forward is een business incubator voor nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond. Wij brengen ambitieuze en getalenteerde ondernemers van business-idee naar hun eerste investering door vier maanden lang intensieve training en 1-op-1 begeleiding aan te bieden. Doe met ons mee!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website