ReefSystems 

ReefSystems - Innovative solutions to stimulate biodiversity -

De biodiversiteit van de oceaan gaat hard achteruit. Koraalriffen worden wereldwijd bedreigd en door overbevissen sterven verschillende vissoorten uit. Koraalriffen zorgen voor een gezond ecosysteem onderwater en breken golven, waardoor kusterosie wordt tegengegaan. In de komende jaren zullen meer koraalriffen verdwijnen en zal de zeespiegel stijgen. Hierdoor krijgen dorpen en steden aan de kust last van kusterosie.

ReefSystems richt zich op het ontwikkelen van functionele producten die de biodiversiteit stimuleren. Het Modular Sealife System (MOSES) is een modulair bouwsysteem om maritieme structuren mee aan te leggen, die tevens functioneren als kunstmatige riffen. MOSES kan op grote schaal worden ingezet om golfbrekers, kribben of oeververstevigingen mee te bouwen. Na installatie zullen deze structuren functioneren als habitats waarin vissen, schaal- en schelpdieren terecht kunnen voor het vinden van voedsel, schuilplek en voortplantingsgebied. Hierdoor zullen ecosystemen herstellen en verbeteren. De verschillende populaties onder water zullen toenemen, waardoor uiteindelijk ook een duurzaam voedselsysteem wordt gecreëerd.

Zie filmpje voor meer info:

 

ReefSystems zorgt ervoor dat het onderwater leven weer een plek heeft om voedsel te vinden, te schuilen en zich voort te planten. Hierdoor kunnen marine populaties toenemen, waardoor het ecosysteem van de oceaan weer hersteld en verbeterd.

Profile picture for user info_57
Jesse
Auteur
ReefSystems is opgericht door Max Dijkstra en Jesse de Bont. Samen proberen zij een positieve verandering in gang te zetten voor de natuur en het Modular Sealife System is één van hun producten. Bekijk hun projecten op de website: www.reefsystems.org

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden