Red Orka 

Red Orka is een circulair babymerk dat de kleinste ecologische voetafdruk nastreeft

Red Orka romper abonnement

De Red Orka romper groeit met de baby mee. Zodra de baby uit de romper is gegroeid wordt de volgend maat romper geleverd. De Red Orka rompers zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en worden dus hergebruikt. Elke Red Orka romper is hierdoor veel duurzamer dan een nieuwe romper van een andere leverancier die meestal eenmalig wordt gebruikt. De Red Orka rompers worden op hoge temperaturen gewassen waardoor uitstekende hygiëne standaarden worden gegarandeerd en ze volkomen veilig zijn voor babys om te dragen. Al met al wil ik ervoor zorgen dat elk kind zo lang mogelijk en optimaal kan genieten van elk product. 

Verzending?

Heft en klant en nieuwe maat nodig halen we de oude rompers thuis op en ruilen die door een nieuw paar rompers. Al dat doen we met de fiets en hebben so wat beweging gedurende de dag en weinig impact op het milieu

Verpacking?

De verpacking is simpel, de klant krijgt en canvas tass die we altijd inrulen en weer hergebruiken. 

We helpen war we kunnen:

Als En Romper niet meer commercieel kan worden verhuurd (we hebben hoge kwaliteitschecks na ieder gebruik) doneren we de rompers aan stichting Babyspullen,  zij zorgen  ervoor, dat de rompers bij Families terecht komen die onder de armoedegrens leven. 

Recycling:

An het einde van en romper leven werken we samen met stichting sympany, zij gaan de romper voor ons weer recyclen en en nieuwe stof van maken. (de hocher de kwaliteit van de materialien is de better kan er weer nieuwe stof worden gemaakt) 

Voordele Red Orka tegenover conventionele Romper verkopers in Nederland

  • Made in Europe
  • 100% Natural cotton
  • Made to last very long
  • Geen pesticiden gebruik 
  • Similar price to Hema, Zeeman and Co. 
  • Circulair 
  • Sociale  verantwoordelijkheid 
  • Zero Emission transport in  Amsterdam area 
  • Fair production facility

 

 

Mijn impact

Met Red Orka wil ik het perfecte gebruik creëren voor de levensduur van een baby rompertje en zelfs daarna. Met elke Red Orka romper die door een nieuwe baby wordt gedragen verkleinen we onze voetafdruk op de planeet. Hoe langer en vaker we een romper kunnen gebruiken en hergebruiken, hoe meer we werken aan een betere toekomst.

 

Waarom de naam Red Orka?

‘Red’ betekent 'save' in het nederlands en afrikaans en ‘orka’ betekent 'energy' in icelandic. Red Orka staat dus voor 'Save Energy'.

 

 

 

Profile picture for user erik
Erik
Auteur
Hoi ik ben Erik en in het afgelopen jaar zijn veel van mijn vrienden papas en mamas geworden. Niets zou me gelukkiger maken dan zelf vader te zijn. Daarom wil ik actie ondernemen en de toekomst creëren die ik voor onze kinderen wil hebben. Aangezien de mode-industrie een van de meest vervuilende industrie ter wereld is, heb ik besloten hier te beginnen. En zo is Red Orka ontstaan.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 272 leden