Red Orka 

Red Orka is een circulair babymerk dat de kleinste ecologische voetafdruk nastreeft.
Een OG Red Orka romper raw cotton, niet allen goed voor het milieu maar ook fotogeen.

Het Red Orka romper abonnement

De Red Orka rompers zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en worden hier in Europa geproduceerd. De Red Orka romper is een romper die meegroeit met de baby. Zodra de baby uit zijn romper is gegroeid, wordt de volgende maat romper geleverd. 

 

Productie

De productie van de rompers vind plaats in Europa. De opa van Erik (Founder) heeft in 1957 een babykleding bedrijf opgericht dat nog steeds bestaat, en sinds al die jaren in Europa produceert. Van het maken van de stof, het snijden, tot aan het naaien, word alle werkzaamheden in eigen fabriek gedaan. 

Door moderne technieken worden alle rompers op maat geproduceerd, waardoor niet alleen een heel comfortabele romper wordt gemaakt, maar ook minder cutting waste ontstaat.

Verzending?

Wanneer een consument een nieuwe maat nodig heeft, halen we de oude rompers thuis op en ruilen we die om voor een nieuw paar rompers. Dat doen we in de regio Amsterdam met de fiets, op die manier hebben wij wat beweging gedurende de dag en is er weinig impact op het milieu.

Buiten Amsterdam verzenden we de rompers met de post. Zodra we aan de minimum aantallen voldoen voor echte CO2 vrije verzending, stappen we daar op over. 

 

Verpakking?

De verpakking is simpel, de klant krijgt een canvas tas die we altijd inruilen en weer hergebruiken. 

 

Voordelen van de Red Orka romper

  • Gemaakt in Europa
  • 100% natuurlijk katoen 
  • GOTS
  • Prijs(-)kwaliteit 
  • Circulair-model
  • Zero-Emission transport in regio Amsterdam 
  • Eerlijke productiefaciliteit in Europa

Ons impact

Met Red Orka maaken wij perfect gebruik van de levensduur van een babyrompertje. Door te kiezen voor een Red Orka romper abonnement, in plaats van het kopen van meerdere rompers gedurende het groeiproces van een baby, hebben ouders de mogelijkheden 44.000L water en 220 KG CO2 uitstoot te besparen. Dat komt overeen met 700 keer douchen en een vlucht van Rome naar Londen. 

Recycling:

Aan het einde van een romper leven wordt de romper gerecycled, alle rompers worden door een recycle bedrijf  in kleine vezels geknipt. Deze vezels uit oude rompers worden hergebruikt voor nieuw garen. Deze garen zullen uit 50% gerecyclede rompers en 50% virginkatoen bestaan. De 50% virginkatoen is van organisch katoen en is belangrijk voor de kwaliteit van de stof.

Door elke romper die wordt gedragen en het recycling proces verkleinen wij onze ecologische voetafdruk op de planeet.

 

Waarom de naam Red Orka?

‘Red’ betekent 'bespaar' in het Nederlands en Afrikaans en ‘orka’ betekent 'energie' in het IJslands. Red Orka staat dus voor 'bespaar energie'.

 

 

Profile picture for user erik
Erik
Auteur
Ik ben de founder van Red Orka. En circulair baby kleding bedrijf met welke we het consumeren van baby kleding veranderen en de kleinst mogelijke (baby)voetafdruk nastreefden.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden