Rebelz 

Restaurants met leer/werkplekken voor ex-gedetineerde vrouwen

Het concept ‘Rebelz aan de slag’ is voortgekomen uit de de wil van Karin Nijman om sociaal maatschappelijk ondernemen te combineren met een succesvolle onderneming. Karin merkte bij het begeleiden van ex-gedetineerde vrouwen die terug wilden keren op de arbeidsmarkt met haar stichting ‘Back on Trek’ dat het aangeboden traject het beste verliep in een horeca omgeving. Aangezien veel horecaondernemers terughoudend waren bij het inrichten van deze leer/werkplekken leek het haar een goed idee om haar passie voor goede horeca hierbij in te zetten. Zij ontwikkelde de infrastructuur voor de leer/werkplekken en plannen voor een eerste restaurant. Rebelz aan de Rotte werd geopend op 1 maart 2016 en richt zich op een sociale én een commerciële doelstelling. Op 22 februari 2019 werd het tweede restaurant Rebelz op de Binckhorst geopend in Den Haag.

Dit is de volgende stap van de Rebelz groep om zoveel mogelijk ex-gedetineerde vrouwen om te scholen en te begeleiden naar een zelfstandige werkplek in de horeca. In restaurants waar alle betrokkenen bij Rebelz trots op kunnen zijn. Zo komen gasten voor het verhaal maar komen ze terug voor de kwaliteit en de service. 

Wij zijn ervan overtuigd dat de ene doelstelling de andere kan versterken waardoor een duurzame oplossing ontstaat voor het terug laten keren van ex-gedetineerde vrouwen naar de arbeidsmarkt.

Profile picture for user klaasjankrook@gmail.com
Karin
Auteur
Ik ben Karin Nijman, initiatiefnemer van REBELZ aan de Rotte en Rebelz op de Binckhorst.
Ik droomde ervan iets extra’s te kunnen doen voor een groep mensen die hulp nodig ging hebben om verder te komen in het leven en een organisatie te leiden die maatschappelijke verantwoordelijkheid echt als onderdeel van het bedrijfsmodel zou hebben.
Vanaf het allereerste begin heb ik enthousiaste mensen ontmoet die graag mee wilden denken en werken om deze dromen werkelijkheid te maken. Samen met hen werken we om voldoende restaurants en dus leer/werkplekken te realiseren om jaarlijks de gehele doelgroep naar een zelfstandige baan te helpen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social