Ragnarøk Clothing 

Het is tijd voor een fundamenteel betere kledingindustrie. Daarom ontwikkelen wij de blauwdruk voor het kledingmerk van morgen.

Op het moment maken wij shirts die een zo laag mogelijke voetafdruk hebben zonder in te leveren op kwaliteit. De visie is om dit op termijn ook uit te breiden naar andere kleding, waar alles moet voldoen aan onze eigen standaard voor verantwoordelijke kleding. Dit betekent dat:

  • De kleding lokaal, momenteel in Zwolle, wordt geproduceerd.
  • De kleding ontworpen is voor circulair gebruik.
  • De product journey van de kleding compleet te traceren is.

De rode draad bij dit alles is dus om de negatieve impact van de kledingstukken zo laag mogelijk te houden terwijl er zo veel mogelijk positieve impact wordt gerealiseerd. Elk kledingstuk is bedoelt om bij te dragen aan een betere wereld en industrie. Daarom dagen wij onszelf ook uit onze eigen processen en producten constant te verbeteren en ontwikkelen, want wij weten dat het altijd beter kan. Zo hebben wij nu de keuze gemaakt om onze kleding te maken van een materiaal genaamd Lyocell wat wij binnen de EU kunnen halen omdat dit op het moment de beste keuze is, maar mocht er een beter alternatief zijn dan zullen wij dit gebruiken. Hiermee creëren wij een bedrijf wat een zo groot mogelijke positieve impact heeft!

De True Cost Label heeft een Life Cycle Analysis (LCA) gedaan van onze shirts waaruit bleek dat zij 96 procent minder kilometers afleggen, 90 procent minder water gebruiken, 69 procent minder CO2 uitstoten dan een gemiddeld shirt uit de industrie. Het hele rapport kan je hier vinden: LCA-Ragnarok-Clothing-Essentials-Shirts-10052021.pdf

Daarnaast hebben wij een partnerschap met EcoTree, die bossen beheerd in Frankrijk, waarmee wij alle CO2 opslaan die wordt uitgestoten door de productie van onze shirts d.m.v. het planten van bomen. Ons plan is om dit over de komende jaren op te schalen zodat er steeds meer CO2 wordt opgeslagen dan wordt uitgestoten zodat wij als bedrijf uiteindelijk een positieve voetafdruk hebben. 

Een laatste punt om te benoemen is de nadruk die leggen op goede arbeidsomstandigheden wat wij kunnen realiseren omdat wij onze productie zelf in handen hebben. Daardoor kunnen wij garanderen dat iedereen een eerlijk loon verdient en genoeg kansen krijgt voor ontwikkeling. 

Dit alles bij elkaar is een substantieel betere basis voor een kledingbedrijf wat wij gebruiken om de rest van de industrie te inspireren en zo onze impact nog verder te vergroten. 

Profile picture for user info_118
Daniel
Auteur
Ik ben een jong persoon gedreven om een positieve bijdrage te leveren aan onze wereld en maatschappij. Ik ben ervan overtuigd dat alles mogelijk is zolang jij hiervoor bereid bent elke dag weer een stap te zetten en het liefst in samenwerking met anderen omdat ik weet dat samenwerken de sleutel is tot succes en verandering. Vanuit die gedachtegang zet ik alles op alles om de wereld van morgen een stukje mooier te maken!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden