R2S: van gebruikt kunststof naar nieuw product 

R2S maakt van gebruikte kunststoffen weer nieuwe, hoogwaardige spuitgietproducten. 100% circulair en met minimale CO2 uitstoot.

Er is inmiddels meer dan genoeg plastic op de wereld, en daarom maken wij graag het verschil in de kunststof spuitgietindustrie. We halen gebruikte kunststof producten op bij onze klanten, waarna deze worden gemalen en opgeslagen. Van het gemalen materiaal ontwikkelen we vervolgens een nieuw en hoogstaand product, dat vervolgens geproduceerd wordt. Wij werken geheel closed-loop; waarbij van gebruikt plastic weer nieuwe, hoogwaardige producten gemaakt worden. Zonder kwaliteitsverlies en 100% circulair.

Naast onze circulaire manier van werken streven wij naar een maximale CO2 reductie. Zo maken we gebruik van onder andere groene stroom en windenergie en hebben we een efficiënt netwerk, waardoor minder transport benodigd is. We geven gedetailleerd weer hoeveel CO2 en stikstof in iedere fase van het proces uitgestoten wordt, en hoe dit zich verhoudt ten opzichte van conventioneel produceren. De behaalde CO2 besparing per project loopt op tot wel 90% ten opzichte van conventionele productie. Duurzaam dus en zonder afval!

Gedurende alle stappen in ons proces ontkomen ook wij niet aan een minimale uitstoot van CO2. Deze kunnen we compenseren door het aanplanten en klimaatslim beheren van groen. Lokaal, hier in Nederland. Doordat wij in Nederland planten, kunnen we ons groen op de juiste manier beheren en controleren!

Op onze website www.return2sender.org zijn diverse voorbeeldcases te zien van producten die door ons 100% circulair zijn ontwikkeld en R2S gecertificeerd zijn. Zo maken we van gebruikte modems een nieuwe behuizing. Ook hebben we de eerste 100% circulaire professionele toiletborstel ter wereld ontwikkeld, gemaakt van gebruikte kunststof volgens de R2S methode. Wij verzorgden het gehele proces, van design en de engineering, tot het spuitgieten en levering bij de klant. 

Profile picture for user oostveen_94089
Saskia
Auteur
Hi! Mijn naam is Saskia en samen met mijn collega's willen wij echt het verschil maken in de kunststofindustrie. We hebben R2S opgericht om bedrijven te helpen hun gebruikte kunststofproducten een nieuw leven te geven.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website