R-energy 

Revolutionary energy: Lokaal, decentraal, circulair en hightech.

R-energy levert de hightech oplossing waarmee decentraal en lokaal eigen elektriciteit opgewekt kan worden.

Bovenop hoogbouw (> 35 meter) plaatsen wij units die extreem efficiënt de wind opvangen en via een gepatenteerd mechanisme gedoseerd loslaten, waarna er elektriciteit mee opgewekt wordt. In combinatie met een partner bekleden we de zijden met PV-panelen en een andere partner levert opslagcapaciteit. Volledig naar wens in te richten. We bouwen installaties die configureerbaar zijn naar gelang afmeting, omstandigheden en gebruikersbehoeften. Deze installaties worden via een servicecontract ter beschikking gesteld. Wij verzorgen het onderhoud en reparatie indien nodig.

Een upgrade kan, als de techniek voortschrijdt; een aanvulling kan wanneer dat nodig is. Zo blijft de hardware in ons bezit en gebruiken we de materialen steeds opnieuw. Het businessmodel is zo ontworpen dat het voor beide partijen loont om zo goed mogelijk te presteren.

Het prijsplan is zodanig dat de gebruiker betaalt per opgewekte energie-eenheid. Dus hoe meer energie een installatie oplevert, hoe rendabeler voor ons, hoe beter voor de klant (meer groene energie) en hoe beter voor het milieu.  

Door onze producten en werkwijze zijn we een voorbeeld van modern ondernemerschap en producent van de schoonste, meest pure energie.

We werken circulair, niet alleen technisch (we hergebruiken alle materialen en grondstoffen) maar zorgen ook dat we de producten terugkrijgen na gebruik; we verkopen ze niet maar stellen ze ter beschikking aan gebruikers (Poduct as a Service). Oude of versleten machines worden geüpgraded, gerefurbished of als laatste optie, gerecycled. Hierdoor is onze afvalstroom minimaal, we willen de grondstofkringloop sluiten.

Inclusief ondernemen betekent bij ons dat we daadwerkelijk een platte organisatie hebben en geen onderscheid maken, buiten professionele kwalificaties. Ook hebben we een hoog idealisten-gehalte; medewerkers worden aangenomen omdat ze iets toevoegen vanuit hun eigen drijfveren, niet (alleen) omdat ze iets kunnen wat wij toevallig willen. 

We dragen hierdoor ook actief bij aan de realisatie van de Sustainable Development Goals.

De duurzame impact is dus meervoudig; schone energie, moderne werkgelegenheid en meer bewustwording. 

Profile picture for user hansvullers_93744
Hans
Auteur
Ik ben een creatieve engineer met een liefde voor techniek en de natuur. Heb jarenlang in de hightech sector gewerkt maar kon daar mijn duurzame ei niet kwijt dus ik ben sinds kort ondernemer/uitvinder omdat ik een actieve bijdrage wil leveren aan meer hernieuwbare energie. Door mijn professionele ervaringen weet ik dat technisch vrijwel alles mogelijk is. Dit wil ik gaan toepassen om bij te dragen aan meer circulair ontwerpen, hernieuwbare energie opwekken en zo bij te dragen aan CO2 reductie. Ik wil mijn passie voor techniek en liefde voor natuur combineren om dit te realiseren. Ik ben vader van twee kinderen, man van een lieve vrouw en ben optimistisch, open-minded en vol vertrouwen. Door tegenslagen in het verleden te hebben overwonnen weet ik dat proactief en volhoudend zijn, belangrijke ingrediënten zijn om te slagen. Daarbij heb ik een aanpakkersmentaliteit aangeleerd want wachten op het juiste moment is zinloos. De tijd is nu!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden