QURC. amsterdam  

Kurk, het perfecte alternatief voor leer.

Wij zijn QURC. amsterdam, wij maken sneakers van, je raad het al, kurk. Wij maken hippe sneakers van hoogstaande kwaliteit zonder daar dierlijke materialen voor te gebruiken.

Kurk is een ontzettend mooi alternatief voor leer en het gehele verwerkingsproces van het materiaal is goed voor het milieu. De bast van een kurkboom wordt eens in de negen jaar geschild, op het moment dat de boom geschild is neemt deze 3 tot 5 keer zoveel CO2 op. De bast wordt vervolgens alleen in kokend water gelegd en daarna te drogen, dus zero chemicals! 

De laatste jaren komen er steeds meer vleesvervangers op de markt en veel mensen worden steeds bewuster van wat ze eten. Echter, parallel aan minder vlees eten zouden we ook minder leer moeten dragen. Het aanbod van 'vegan' alternatieven is nog zeer beperkt, en als ze er zijn heerst er vaak al gauw een geitenwollen sokken imago overheen. 

Wij willen bewijzen dat het ook anders kan. Dat je niet hoeft in te leveren op stijl, comfort, kwaliteit óf imago, wanneer leer wordt vervangen door niet-dierlijke materialen. Wij willen mensen de kans geven een bewustere keuze te maken, zonder daarop in te leveren.

Wij willen laten zien dat er hele mooie alternatieven zijn voor leer en bepaalde materialen niet altijd van een dier afkomstig hoeven te zijn. Wij willen bewustzijn creëren. 

De kledingindustrie is daarnaast een erg vervuilende sector. Wij willen ons steentje bijdragen aan het creëren van een nieuwe normaal.

Profile picture for user info_1
Thomas
Auteur
Oprichter en eigenaar van QURC.
Wij maken duurzame vegan sneakers van kurk.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden