Purpose Design. Better Products, Better World, Faster. 

Purpose Design helpt organisaties Purpose Design helpt organisaties oplossingen vinden waardoor de wereld beter wordt en haar bewoners geluk

Purpose Design helpt bedrijven die goed doen dat nog beter te doen. Product - en strategie ontwerp is onze specialiteit. Samen met jouw team pakken we uitdagingen aan, vaak binnen vier dagen. We brengen de uitdaging in kaart, bedenken oplossingen, kiezen er daar 1 van en bouwen een prototype om deze op de laatste dag met vijf gebruikers te testen. Zo hebben we binnen een week een plan met concrete vervolgstappen en geleerd wat wel en niet goed werkt aan het product. 

Hoe kan dat zo snel?

In de afgelopen jaren is er een design methode ontwikkeld bij Google Ventures waar startups zoals Slack mee tot stand zijn gekomen. Voordat Google Ventures besloot te investeren in een concept, werd er gekeken welke de meeste potentie hadden tot slagen. Hoe doe je dat beter dan de essentie van het concept te testen met echte gebruikers? Precies. Dat dachten zij ook, en zo ontstond de Design Sprint.

De Design Sprint bestaat uit een reeks slimme methodes en tools om een uitdaging in kaart te brengen, ideeën te genereren, prototypes te maken en deze uiteindelijk dus echt te testen. Dat alles binnen 5 dagen. Effectief, want zo voorkom je dat maanden aan tijd en geld verloren gaan als een concept niet blijkt te bevallen. 

Wat vindt jouw (potentiele) klant van je product?

Uiteindelijk komt alles neer op of je beoogde klant je product daadwerkelijk wilt hebben. Wij helpen je die aansluiting te vinden door samen met jouw team één of meerdere Design Sprints te doen. Heb je geen ontwerp achtergrond? Geen probleem! De Design Sprint steekt zo in elkaar dat juist een mix van expertise perfect is. Jij hebt jouw expertise, wij onze design expertise. Zo zorgen we er samen voor dat je product het best tot z'n recht komt. 

Wereldverbeteraars in hart en nieren

Onze planeet en diens bewoners kan de producten op 'Voor de wereld van morgen' hard gebruiken. Wij willen helpen die producten de beste kans te geven. 

Profile picture for user joost_89608
Joost
Auteur
Hoi! Ik ben Joost MF Liebregts, industrieel ontwerper van opleiding en strevend wereldverbeteraar. In juni 2018 ben ik met Purpose Design begonnen om teams te helpen nog beter goed te doen. Dmv Design Sprints, die ik faciliteer, veranderen we hun uitdagingen en problemen binnen 4 dagen naar een prototype die getest is met echte gebruikers. Zo weet je al snel waar je gebruikers echt op zitten te wachten, en wat nog beter kan!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website