Prumbs-geredde aardappelschillen 

Prumbs worden gemaakt van geredde aardappelschillen.

SavFood is een startup die voedselverspilling tegengaat door innovatieve producten te ontwikkelen van reststromen van de voedselverwerkende industrie. Aardappelen bijvoorbeeld, die leveren naar schatting 1 miljoen ton afval per jaar op. Dit gaat naar de verwerker of de diervoederindustrie. Aardappelschillen zijn echter zeer voedzaam en een bron van vezels. Na het onderzoeken van de stroom kwamen we met twee productideeën.

Ons eerste product is een voedingssupplement en het tweede is een vezelsupplement. Ons doel was om met een waardevol hergebruik van deze stroom te komen en afval door verwerking te besparen. Tegelijkertijd onderzoeken we een vezelsupplement uit deze reststroom en kijken we naar verschillende andere voedselverwerkingsstromen. Als we erin slagen ons eerste product op de markt te brengen, kunnen duizenden tonnen afval op een efficiënte, voedzame en waardevolle manier worden gebruikt.

Profile picture for user ahmer.ashraf_94387
Ahmer
Auteur
Ik ben een zelfstandige ondernemer, gevestigd in Rotterdam, met een achtergrond in internationale betrekkingen (LSE, Londen) en meer dan 15 jaar ervaring in het werken voor toonaangevende internationale organisaties. Ik heb een passie voor ondernemerschap, voedsel en met name het verminderen van voedselverspilling. Na verschillende experimenten om voedsel te conserveren, hebben we een bedrijfsidee ontwikkeld dat past in de circulaire economie.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website