Prumbs-geredde aardappelschillen 

Prumbs is het eerste voedingsproduct gemaakt van geredde aardappelschillen.

SavFood is een startup die voedselverspilling tegengaat door innovatieve producten te ontwikkelen van reststromen van de voedselverwerkingsindustrie. Aardappelen bij voorbeeld, genereren naar schatting 1 miljoen ton afval per jaar in Nederland. Alleen al in Rotterdam wordt er 384 ton aan aardappelschillen afval per jaar gegenereerd door een enkele processor. Het grootste deel van deze schillen gaat naar een verbrandingsoven voor biogas of de dierenvoederindustrie. Aardappelschillen zijn echter zeer voedzaam en een bron van vezels. Na het onderzoeken van de stroom, kwamen we met twee productideeën.

Ons eerste product is Prumbs, een circulair, vezelrijk en glutenvrij alternatief voor coating producten als paneermeel, de eerste monsters zijn al gemaakt en getest met geselecteerde bedrijven. We hebben een aantal bedrijven gevonden die geïnteresseerd zijn in ons product, onder andere snackfabrikanten die op grote schaal produceren. Ons tweede product is een vezelsupplement, ook gemaakt van dezelfde reststroom. Ons doel was om met een waardevol hergebruik van deze stroom te komen en afval door verwerking te minimaliseren. Wij kijken momenteel naar verschillende voedselverwerkende stromen. Als we erin slagen ons eerste product op de markt te brengen, kunnen duizenden tonnen afval op een efficiënte, voedzame en waardevolle manier worden gebruikt. Lees meer over Prumbs op https://ece.nl/savfood-turning-potato-peels-into-breadcrumbs/

Profile picture for user ahmer.ashraf_94387
Ahmer
Auteur
Ik ben een zelfstandige ondernemer, gevestigd in Rotterdam, met een achtergrond in internationale betrekkingen (LSE, Londen) en meer dan 15 jaar ervaring in het werken voor toonaangevende internationale organisaties. Ik heb een passie voor ondernemerschap, voedsel en met name het verminderen van voedselverspilling. Na verschillende experimenten om voedsel te conserveren, hebben we een bedrijfsidee ontwikkeld dat past in de circulaire economie.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden