ProVeg Nederland 

ProVeg is de eerste internationaal actieve organisatie die zich exclusief inzet voor plantaardige voeding.

ProVeg beschikt over het grootste consumentenplatform van Nederland op het gebied van plantaardig eten. Wij onderzoeken de vraag van de consument, testen interventies en zorgen er zo voor dat de obstakels die consumenten nog ervaren om mee te gaan richting minder dierlijk en meer plantaardig overbrugd worden. Wij zijn de stem van de flexitariër die wel minder dierlijk wil eten, maar niet weet hoe. Voor een dieetverandering heb je naast motivatie namelijk ook de juiste vaardigheden en kennis nodig en moet je omgeving je die mogelijkheid bieden.

ProVeg werkt daarom ook aan het verbeteren van het gemak, de toegankelijkheid en smaak van plantaardig voedsel. Dit doen we door samen te werken met beleidsmakers, publieke instellingen, de voedselindustrie, de medische en de wetenschappelijke sector en de media. We moedigen elke stap aan die een individu, organisatie of bedrijf neemt in de richting van een meer plantaardige lifestyle en een duurzamere maatschappij.

Om dit alles waar te maken is een krachtige beweging essentieel. Dat is waarom ProVeg werkt aan de ontwikkeling van een community van betrokken activisten en actieve ambassadeurs.

ProVeg heeft 1 grote missie: tegen het jaar 2040 de wereldwijde consumptie van dierlijke producten halveren. Als non-profitorganisatie zien wij onszelf als de verbinder van alle sectoren die invloed hebben op de voedselkeuzes van de consument.

Profile picture for user accounts_88833
Veerle
Auteur
Veerle Vrindts is directeur en mede-oprichter van ProVeg Nederland. Ze studeerde sociale psychologie en heeft zich gespecialiseerd in het verklaren van het consumptiegedrag rondom vlees. Veerle is co-auteur van het succesvolle boek De Vegarevolutie en heeft daarnaast verschillende prijswinnende kinderboeken op haar naam staan.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden