ProVeg Nederland 

ProVeg is een nieuwe internationale food awareness organisatie, actief in 5 verschillende landen – Duitsland, Nederland, Polen, Spanje en UK

ProVeg is een internationale food awareness organisatie, actief in vijf verschillende landen – Duitsland, Nederland, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk- en met de ambitie om verder uit te breiden binnen en buiten Europa.

ProVeg werkt met overheden, private bedrijven, publieke instituties, medische professionals en het publiek om de transitie naar een plantaardige samenleving en economie te stimuleren die duurzaam is voor mensen, dieren en onze planeet.

ONZE VISIE

Stel je een wereld voor waarin iedereen smakelijk en gezond voedsel kiest dat goed is voor alle mensen, dieren en onze planeet.

ONZE MISSIE

De wereldwijde consumptie van dieren met 50% verminderen tegen het jaar 2040.

ONZE AANPAK

De wereldwijde consumptie van dierlijke producten terugdringen is een enorme uitdaging.Om persoonlijke en maatschappelijke verandering te creëren zijn drie elementen essentieel: (1) Mensen inspireren en motiveren; (2) Het beschikbaar maken van de juiste tools om plantaardig eten makkelijker te maken; (3) Verandering creëren op sociaal, economisch en politiek niveau om de dieetverandering toegankelijker, makkelijker en duurzamer te maken.

ProVeg inspireert en motiveert mensen door bewustzijn te creëren over de 5 Pro’s van de keuze voor een meer plantaardige lifestyle. ProVeg ondersteunt mensen door praktische informatie te voorzien over hoe ze makkelijker kunnen overschakelen naar diervrije alternatieven.

ProVeg werkt ook aan het verbeteren van smaak, het gemak en de toegankelijkheid van plantaardig leven door beleidsmakers, publieke instellingen, de voedselindustrie en de maatschappij als een geheel te inspireren. We moedigen elke stap aan die een individu, organisatie of bedrijf neemt in de richting van een meer plantaardige lifestyle.

Om dit alles waar te maken is een krachtige beweging essentieel. Dat is waarom ProVeg werkt aan de ontwikkeling van een community van betrokken activisten en actieve ambassadeurs.

Profile picture for user accounts_88833
Veerle
Auteur
Veerle Vrindts is directeur en mede-oprichter van de Nederlandse vegan organisatie Viva Las Vega’s, die vanaf 2018 verdergaat onder de naam ProVeg Nederland. Ze studeerde sociale psychologie en heeft zich gespecialiseerd in het verklaren van het consumptiegedrag rondom vlees. Veerle is co-auteur van het succesvolle boek De Vegarevolutie en heeft daarnaast verschillende prijswinnende kinderboeken op haar naam staan.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social