PROJECT-81 

PROJECT-81: Unieke, handgemaakte en duurzame meubels en interieur items.

PROJECT-81 ontwerpt en bouwt handgemaakte, unieke meubels en andere interieur items op basis van ruwe, eerlijke en duurzame materialen. We selecteren onze grondstoffen zorgvuldig op hun laatste station op aarde: het metaal komt van de schroothoop, het massieve hout verkrijgen we via oude afgedankte meubels (die in één richting op weg zijn naar het stort). Deze twee materialen lenen zich uitstekend om te hergebruiken/upcyclen in nieuwe stoere meubels met gebruik van verschillende verwerkingstechnieken en zo min mogelijk afval. Door het gebruik van gerecycleerde materialen zijn al onze producten uniek. Via deze weg willen wij onze voetafdruk verkleinen, maar ook weer mooie spullen aan de wereld toevoegen.

We gebruiken zonne-energie om onze machines te laten lopen en proberen voornamelijk tweedehands machines te kopen en te gebruiken. Bij de afwerking (bijv. verf) maken we een afgewogen keuze tussen duurzaamheid, de gebruiksvriendelijkheid en het milieu.

Wij hopen dat het vakmanschap en het unieke karakter van onze producten wordt gewaardeerd, zodat we allemaal een betere toekomst hebben!

Voor onze meubels worden geen nieuwe bomen gekapt. Al het hout wordt verkregen uit  (eiken)houten meubels die op het punt staan te worden vernietigd vanwege hun bestaande uitvoeringsvorm.

Voor het metaal trachten we zoveel mogelijk te putten uit de beschikbare verschijningsvormen uit oude producten (upcycling). Hiermee voorkomen we dat er nog een keer extra energie in het metaal gaat tijdens recycling. Mocht vanuit ontwerp of bouwtechnisch een andere (verschijnings)vorm noodzakelijk zijn, dan zijn we helaas genoodzaakt nieuw metaal te kopen.

Profile picture for user info_93816
Ed
Auteur
Na een aantal jaar in de petrochemie te hebben gewerkt, kwam ik tot de conclusie dat ik binnen deze sector niet mijn behoefte kon vervullen om waarde aan (mijn) onze wereld toe te voegen. Ik had een sterke drang om te creëren en te ontwerpen, gecombineerd met het doen van een duurzame bijdrage aan onze omgeving en milieu. Met PROJECT-81 wil ik mijn creatieve kwaliteiten en duurzame mind-set gebruiken om oude afgedankte (maar waardevolle) grondstoffen om te zetten in stoere, functionele en vooral duurzame meubels en interieur items.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden