Precious Plastic Den Haag  

Precious Plastic Den Haag transformeert plastic afval om naar nieuwe, functionele producten op een sociale manier.

Precious Plastic Den Haag creëert een oplossing voor het plastic probleem. Met ons transparante recyclestation transformeren wij lokaal plastic afval naar nieuwe, bruikbare en verkoopbare producten op een sociale manier.

Samen met een team van zes ontwerpers en sociale ondernemers ontwikkelen wij voor bedrijven en evenementen story-driven producten gemaakt van (eigen) plastic afval. Hierbij kan het gehele recycleproces van afval naar product met onze mobiele machines gevolgd worden. Naast bewustwording willen wij bedrijven/gemeenten/bezoekers/scholen inspireren, door te laten zien dat plastic een waardevol materiaal is.

Naast onze hoofdactiviteit werken wij ook samen met lokale en sociale partners in het verkrijgen van plastic grondstof. Het plastic afval voor ons grondstof verdelen wij onder vier sociale werkplaatsen waarmee wij samenwerken. De medewerkers hiervan maken plastic doppen schoon, droog en sorteren deze op kleur en type. Daarna versnipperen wij de doppen, versmelten ze en verwerken de verkregen grondstof in onze studio tot een verkoopbaar product.

Door het transformeren van gebruikt plastic naar nieuwe, duurzame en functionele producten houden wij het plastic in het gebruikerssysteem, in plaats van in het milieu of in de verbrandingsoven.

- Om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden, werken wij met lokale bedrijven en medewerkers. 

- In het gehele proces kan iedereen betrokken worden: zowel medewerkers van het bedrijf, studenten, als sociale medewerkers. Of je alleen plastic langs komt brengen, nieuwe producten ontwerpt of koopt: Alle hulp is welkom.

- Het plastic recycle station is transparant en toegankelijk. Het proces is niet alleen te volgen, maar je kunt er ook aan deelnemen.

- Onze machines/ gereedschap/ bakken zijn gemaakt van tweedehands onderdelen. 

Profile picture for user info_89589
ssss
Auteur
Precious Plastic Den Haag creëert een oplossing voor het plastic probleem. Met ons recyclestation transformeren wij lokaal plastic afval naar nieuwe, bruikbare producten op een sociale manier. Als industrieel product ontwerper ben ik verantwoordelijke voor het ontwerpen van verkoopbare producten.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social