poppy to PUMPKIN 

Dé community met dé mooiste duurzame keuzes voor moeder en kind - grow green baby!

Podcast poppy to PUMPKIN en Voor de Wereld van Morgen

Voor het radioprogramma Let's Talk Business ging Laura van poppy to PUMPKIN in gesprek met Maartje, community manager bij Voor de Wereld van Morgen. Ze spraken over startend ondernemerschap, duurzaamheid en over hoe Voor de Wereld van Morgen hierin kan ondersteunen. Hieronder kun je het fragment beluisteren.

[audio:479213250]

FEIT - ieder jaar worden er in Nederland 200.000 baby’s geboren.

FEIT - de ouders besteden al tijdens de zwangerschap gemiddeld € 1.700 aan babyspullen. Al voor de baby geboren is dus. Dat is in totaal 340 miljoen euro per jaar en dat is een voorzichtige schatting.

FEIT - 49% van deze ouders wil dat geld graag duurzaam besteden.

MAAR - dan moet het er wel lekker uitzien en vindbaar zijn.

het antwoord?  poppy to PUMPKIN

Dé community met dé mooiste duurzame keuzes voor aanstaande moeder en kind.

Van babykamer tot kinderkleding, van huidverzorging tot biologisch eten. Met zwangerschapskalender: een wekelijkse mailing met informatie, inspiratie en shoptips.

TIJDENS EEN ZWANGERSCHAP STAAN OUDERS OPEN VOOR VERANDERING

Wat smeer ik eigenlijk op m'n baby straks? Is het verstandig om rompers van bio katoen te kopen? Waarom is biologisch eten gezond voor mij en mijn kind?

Het antwoord op deze vragen is niet te lezen in de standaard zwangerschapskalenders, promotiemateriaal van de verloskundige of die blije doos. Al deze informatie is afkomstig van én gesponsord door traditionele partijen, zoals Pampers en Zwitsal. De zichtbaarheid van duurzame producten is minimaal, terwijl de doelgroep hier wel interesse in heeft.

Daarom is er de wekelijkse poppy to PUMPKIN-mailing. Op basis van de uitgerekende datum ontvangen de aanstaande ouders iedere week relevante tips, inspiratie en informatie. Zo kunnen ze op een comfortabele, toegankelijke manier groene keuzes maken. Zonder zware research, want dat doet poppy to PUMPKIN voor ze. Wel groen, geen gedoe. Yeah baby!

AAN DE SLAG!

Begin 2018 wordt poppy to PUMPKIN gelanceerd. Bij voorkeur via een mainstream event zoals de Negenmaandenbeurs, om zoveel mogelijk aanstaande ouders een groen alternatief te bieden.

Ik wil dat in 2018 minimaal 10.000 aanstaande ouders zich inschrijven voor de poppy to PUMPKIN-mailing. Zij geven samen trouwens al 17 miljoen euro uit ter voorbereiding op de komst van hun kind. Ik verleid ze om dat goed te besteden, bij de mooiste groene merken en beste duurzame initiatieven. Zodat de wereld waarin hun baby geboren wordt er steeds mooier uit gaat zien.

meer informatie of samenwerken? Mail Laura op info@lauraenjames.com

 

Profile picture for user info_84568
Laura
Auteur
Duurzaamheid staat centraal in mijn leven. Zo liep ik stage bij een duurzaam modemerk in Stockholm. En voor mijn afstuderen in 2010 begon ik de 'Free Fashion Challenge'. Ik kocht een jaar lang geen kleding, om meer aandacht te vragen voor ambacht en kwaliteit in de mode-industrie. Uiteindelijk deden meer dan 2.000 mensen met me mee.

*** In het voorjaar van 2014 werd ik moeder van James. Voor zijn geboorte koos ik al zoveel mogelijk voor duurzaam, nu vind ik dat nog belangrijker. En ik heb ontdekt dat het helemaal niet moeilijk is. Leuker zelfs, smakelijker, mooier.

*** Steeds meer mensen vragen mij om tips. Die deel ik sinds 2015 op mijn blog www.lauraenjames.com. Als ‘groene curator’ verzamel ik inspirerende alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Hier lees je geen dingen die moeten of juist niet mogen. Maar een eerlijk verhaal, zodat je zelf je eigen keuzes kunt maken.

*** Met mijn persoonlijke blog bereik ik mensen die al behoorlijk 'voor groen gaan'. Maar ik wil ook de mensen bereiken die bij Etos kiezen tussen Zwitsal of Naïf. Daarom werk ik nu aan www.poppytopumpkin.nl. Commerciëler, toegankelijker, maar altijd met een groen hart.


Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social