Polimarble 

Polimarble is een circulair gerecycled plastic met marmer look. Geschikt voor duurzame toepassingen in meubilair en product design

Polimarble is gerecycled plastic met de uitstraling van marmer. Polimarble wordt gemaakt van Polyethyleen (PE) afvalstromen, dit bestaat uit o.a. Plastic tassen en verpakkingsfolies. Deze producten hebben doorgaans een zeer korte levensduur, door ze te transformeren in Polimarble verlengen we de levensduur van het materiaal met tientallen jaren. Het materiaal gaat niet alleen lang mee, ook esthetiek speelt een belangrijke rol, Polimarble heeft een unieke en luxe uitstraling en wordt daardoor hoger gewaardeerd dan huidig gerecycled plastic, het biedt een duurzaam alternatief voor traditionele materialen zoals hout, metaal of natuursteen. De toepassingen zijn zeer uiteenlopend van interieurarchitectuur tot onderdelen voor product design. Polimarble is meer dan een materiaal met een unieke uitstraling. Door de focus op lokale recycling kunnen we op een echt duurzame manier recyclen met verminderde Co2 uitstoot en transparant en traceerbaar plastic verwerken. Door de focus op een specifieke afvalstroom blijft het materiaal vrij van contaminatie en dus goed recyclebaar in de toekomst. Polimarble is een combinatie van een product en een service, waar mogelijk kunnen afnemers van Polimarble tevens partner worden voor inzameling van een reststroom en vice versa, zo wordt de cirkel op een verantwoorde manier gesloten. 

Polimarble zorgt voor een drastische vermindering van plastic afval. Het type plastic dat wordt gerecycled is polyethyleen. Dit is wereldwijd het meest gebruikte type plastic en wordt vaak  gebruikt voor korte duur terwijl het materiaal daarna nog lang blijft voortbestaan. Volgens circulaire werkwijze wordt het plastic direct onderschept bij de bron, dus voordat het de afvalverwerking in gaat of in het milieu kan belanden. Aangesloten bedrijven worden ontzorgd door een circulaire oplossing te bieden voor hun afvalprobleem, en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid vergroten. 

Polimarble maakt gerecycled plastic weer aantrekkelijk, hierdoor ontstaat nieuwe waardering voor het materiaal en dit opent deuren voor veel nieuwe toepassingsmogelijkheden. Zo draagt Polimarble bij aan het verkleinen van de plastic afvalstroom. Daarnaast vermindert zo de noodzaak voor het gebruik van de beperkte natuurlijke hulpbronnen doordat Polimarble toegepast kan worden waar anders traditionele materialen gebruikt zouden worden.

 

 

Profile picture for user bob_93337
Bob
Auteur

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden