PLEUNPIJNENBURG 

Duurzaam en circulair mode-ontwerp
Circulair en duurzame trouwjurk, gemaakt van gerecycled kant en natuurlijk geverfde biologische zijde.

PLEUNPIJNENBURG ontwerpt en vervaardigt unieke kostuums voor particulieren, muzikanten en theatergroepen. Nadat de maten van de klant zijn opgenomen worden de kostuums in het eigen atelier op de circulaire werkplek Het Hof van Cartesius te Utrecht ontworpen en gemaakt. 

Naast de wens van de klant zijn circulariteit en duurzaamheid altijd het startpunt van een kostuum. Bij PLEUNPIJNENBURG wordt dan ook materiaal-gedreven ontworpen: het ontwerp ontstaat vanuit tweedehands textiel en reststoffen. Als voor een bepaalde opdracht gewenste stoffen niet beschikbaar zijn kijken ze altijd naar duurzame alternatieven zoals GOTS gecertificeerd katoen, wol en zijde of Tencel. 

Door een materiaal-gedreven werkfilosofie te combineren met persoonlijk maatwerk ontstaan ontwerpen met een bijzonder verhaal en look en wordt een lage CO2 afdruk gegarandeerd. 

In de toekomst wil PLEUNPIJNENBURG de impact vergroten door een uitleencollectie van gelegenheidskostuums te ontwikkelen. Door lenen als optie te bieden worden de kostuums voor een groter publiek toegankelijk en zullen meer mensen voor een speciale gelegenheid een duurzame kledingkeuze kunnen maken.

Profile picture for user pleunpijnenburg
Pleun
Auteur
Nadat Pleun Pijnenburg in 2016 haar eerste ontwerpen toonde op het Fair Fashion Festival in Utrecht, besloot zij een atelier te starten in duurzame en circulaire mode. Zij begon parttime als autodidact maker en schoolde zich twee jaar lang bij aan de Meesteropleiding Coupeur te Amsterdam, waar zij de ambacht en het maatwerk van het modevak leerde verfijnen. Nu ontwerpt en vervaardigd zij binnen haar eigen label unieke kostuums en kleding voor particulieren, muzikanten en theatergroepen. De ervaring die zij naast haar label opdeed als kunstenaar en podium artiest neemt zij mee in haar huidige werk als kostuumontwerper.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden