Plastic Whale 

Voor plasticvrije grachten

De missie van Plastic Whale is om het probleem van de plastic soep, plastic afval dat ’s werelds wateren vervuilt, wereldwijd aan te pakken. Dat doen zij door plastic-vis-evenementen te organiseren voor bedrijven, scholen en algemeen publiek. Van het opgeviste plastic afval bouwen zij hoogwaardige design sloepen. Plastic Whale is begonnen met de Amsterdamse grachten, met de ambitie om het concept in andere steden in de wereld uit te rollen. Sinds 2016 is Plastic Whale ook in Rotterdam actief en later dit jaar start Plastic Whale ook in Londen.

Over Plastic Whale: De eerste plastic fishing company ter wereld

In 2011 startte Marius Smit Plastic Whale zonder enige middelen, maar met één enkele zin: “Ik wil een boot bouwen van plastic afval. Maar ik heb nog nooit een boot bestuurd, laat staan gebouwd. Dus help me.” Zijn doel was om aandacht te creëren voor de plastic soep, maar vooral om aan een oplossing te werken, samen met burgers, bedrijven en overheidsinstanties. Zijn oproep creëerde direct een stortvloed aan reacties via social media. In rap tempo ontstond een social enterprise waaraan vele duizenden mensen hebben bijgedragen. In 2014 presenteerde Plastic Whale haar eerste sloep gemaakt van Amsterdams Grachtenplastic. Inmiddels bestaat de vloot uit acht sloepen en wordt het Amsterdamse bedrijf door individuen en organisaties uit de hele wereld benaderd. Inmiddels hebben meer dan 125 unieke organisaties en duizenden Amsterdammers met Plastic Whale plastic gevist. 

Klik hier voor meer informatie over Plastic Whale.

Profile picture for user Marius Smit
Marius
Auteur
Plastic Whale zoekt mensen en organisaties onderdeel willen zijn van een fantastische uitdaging: het bouwen van een boot van plastic afval die door NL gaat varen. Die willen bijdragen aan de oplossing van de Plastic Soep!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 305 leden