Plastic Whale 

Samen voor plasticvrij land en water

De missie van Plastic Whale is om het probleem van de plastic soep, plastic afval dat land en wateren vervuilt, wereldwijd aan te pakken. Hoe? Dat doen zij door plasticvis evenementen en cleanups op land te organiseren, voor bedrijven, scholen en algemeen publiek. Van het ingezamelde plastic afval maken zij samen met partners nieuwe producten zoals hoogwaardige sloepen en kantoormeubilair. Plastic Whale is begonnen met de Amsterdamse grachten en heeft de ambitie om het concept in andere steden in de wereld uit te rollen. Zo zijn zij inmiddels ook actief in Rotterdam en Accra de hoofdstad van Ghana.

 

The Plastic Rescue Company

Plastic Whale activeert mensen om plastic uit de natuur te redden. Zij staan voor de waardecreatie van plastic afval. Door te laten zien dat uit het ingezamelde plastic mooie producten worden gemaakt, gaan mensen plastic zien als een waardevolle grondstof.

Daarnaast geeft Plastic Whale inspirerende lezingen en workshops en bieden zij een uitgebreid educatieprogramma voor scholen aan. Via de drie pijlers ‘We Collect, We Create & We Educate’ helpen zij andere organisaties in hun ambities om duurzamer te worden.

Klik hier voor meer informatie over Plastic Whale.

Profile picture for user Marius Smit
Marius
Auteur
10 jaar geleden ben ik als eenling gestart, zonder enige middelen, maar met een spannende uitdaging: "Ik wil een boot bouwen van plastic afval. Maar ik heb nog nooit een boot bestuurd, laat staan gebouwd. Dus help me!" Aan die oproep is massaal gehoor gegeven. Inmiddels is Plastic Whale uitgegroeid tot een succesvolle social enterprise met sponsoren, partners en vele klanten en helpen wij hen in hun missie om duurzamer te worden.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden