Plastic paintings 

Schilderijen gemaakt van weggewaaide plastic tasjes

Eind 2017 begon kunstenares Elze van den Akker met het maken van schilderijen en illustraties waarbij ze als verf gevonden plastic tasjes gebruikt. De kunstwerken houden het midden tussen schilderijen en collages.

Ze strijkt de tassen op elkaar waarbij de bovenste laag dominant is maar door te spelen met de diverse gekleurde lagen kan ze wel de eindkleur een beetje sturen. Zo krijgt Elze haar eigen, zeer bleke (roodharigen-) huidskleur door een stuk witte tas op een rode (Dirk van den Broek) tas te strijken, die weer op een gele (Jumbo) tas ligt.

De combinatie van Elze's beeldende stijl en de eigenschappen van gestreken plastic geven de illustraties een unieke uitstraling.

Profile picture for user Pou-Belle Design
Pou-Belle Design
Auteur
Met Pou-Belle Design ontwerp en maak ik design en kunstvoorwerpen van hergebruikt materiaal. Het materiaal komt meestal uit de keuken en is van plastic maar na een stevige regenbui red ik ook die kapot gewaaide paraplu van de straat. Een breed netwerk van mensen verzamelt het materiaal door het van de straat te redden of na gebruik niet weg te gooien maar aan mij te geven. Zo maken we samen de straten een stukje schoner én ontstaan er mooie nieuwe dingen waar je van kunt genieten. Ik ontwierp reeds een vaas van PETflessen, knopen van plastic doppen en lampen van melkjerrycans.

De DopKnoop won in 2014 de Duurzame Design Battle van Voor De Wereld Van Morgen.

Sinds eind 2017 richt ik me ook op schilderijen gemaakt van oude plastic tassen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social