Planq: Duurzaam Design Meubels 

Planq bridges the gap between contemporary design and environmental consciousness.

Planq is een duurzaam meubelmerk, opgericht door de tweelingbroers Anton en Dennis. Het doel is simpel: de jaarlijkse textiel afvalberg van 139.000 ton in Nederland te verkleinen, door van laagwaardige afvalstromen, hoogwaardige producten te maken. Vanuit dit perspectief heeft Planq een eigen Rezign® Veneer ontwikkelt.

Rezign® is een composiet van onder andere gerecycled textiel, zoals spijkerbroeken en legerkleding, maar ook van biologisch afbreekbare bronnen, zoals vlas en jutezakken. Dankzij de combinatie van het ontwikkelen van het Rezign® Veneer en de passie voor ontwerpen ontstond er een duurzame meubelcollectie. Het Rezign® leent zich perfect voor de zittingen van de stoelen, tafelbladen en als fineer voor de circulaire kasten. Hiermee zijn de meubels niet alleen duurzaam, maar ook nog eens uniek!

'Take a seat on my old jeans'

Door meubilair te maken vanuit textiel leftovers en natuurlijke materialen wordt tijdloos design gecombineerd met oplossingen voor de wereld van morgen. Oude jeans, juten koffie zakken of stewardessen uniformen, het textiel afval wordt gebruikt in innovatieve producten en terug gebracht als design meubilair. Zo zorgen we ervoor dat we van een reststroom een blijvende grondstof maken. 

Met slechts 1 stoel gemaakt van gerecyclede denim wordt 16.275 liter aan schoon drinkwater bespaard

Niet alleen verkleinen we de afvalberg met de meubelcollectie, maar besparen we hiermee ook veel schoon drink water. De Unusual Char bijvoorbeeld is gemaakt van 12 spijkerbroeken, waarmee we 16.275 liter water besparen. De 139.000 ton aan textiel afval die wij jaarlijks alleen al in Europa verspillen kunnen wij terug dringen en zo van een bedrijfs- afvalprobleem een bedrijfs- oplossing maken.

Profile picture for user a.teeuw@planqproducts.com
Anton
Auteur
Next generation, Dutch designer, part of a twin, challenger of the daily status-quo and one of the sustainable young 100 of holland!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden