PLANKSTAAL 

Sociaal, ambachtelijk en duurzaam geproduceerd!

PLANKSTAAL

SOCIALE, AMBACHTELIJKE, DUURZAME EN LOKALE PRODUCTEN

We zien ze. We passeren ze. We gaan door. Ze zitten verstopt in hun beschutte werkplaatsen. Houden zich stil, verscholen achter hun dagelijkse beslommeringen op een beschutte werkplaats. En wij gaan hen voorbij.

Wat weten we eigenlijk van deelnemers op een beschutte werkplaats? Van deze mensen die we nooit spreken, maar overal zien? Het antwoord is verweven in een bijzondere collectie van PLANKSTAAL, dit zijn minimalistische meubelen die met liefde zijn gemaakt door een bijzondere groep mensen. PLANKSTAAL ontwikkelde een leermethode met een overzichtelijke bouwinstructie, bestaande uit zes stappen. Door middel van deze leermethode leren de deelnemers lassen en houtbewerken en zo verbreden zij hun horizon.

De meubels van PLANKSTAAL zijn gegoten in een simpele, maar strakke constructie van planken en staal. Een wisselwerking tussen staal en planken en tussen bedenker en makers. De collectie is: duidelijk, recht door zee, zonder poespas. Maar nog belangrijker: gemaakt met enorm veel liefde en passie voor het vakmanschap. De collectie laat zien dat er veel liefde en passie te halen valt uit mensen die volgens sommigen al zijn opgegeven door de maatschappij. Iets wat zo simpel lijkt dat het vergeten wordt. PLANKSTAAL haalt het eruit. Door ze serieus te nemen, naar ze te luisteren, door met ze te praten, te lachen en te dansen.

Het is niet moeilijk. Het is klare taal. Het is PLANKSTAAL.

PLANKSTAAL'S MISSIE

  • Meer leermethodes op maat maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • De deelnemers de basis van een ambacht bijbrengen zodat hun kansen op de arbeidsmarkt toenemen.
  • Het ambacht en de sociale werkvoorzieningen in stand houden.
  • Ambachtelijke producten maken die er toe doen. Omdat de makers er toe doen.

DOEL

PLANKSTAAL heeft als doel om de kansen op werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten door middel van praktische scholing in hout- en metaalbewerking. 

Door de verkoop van de PLANKSTAAL-meubels kan deze lesmethode verder worden ontwikkeld, zodat de makers meer ruimte krijgen om hun kennis van hout- en metaalbewerking te vergroten. Hiermee stimuleert de koper indirect hun persoonlijke groei, hun kansen op betaald werk en het mee kunnen draaien in onze maatschappij.

Plankstaal - het proces https://www.youtube.com/watch?v=3_-jITnETn4

PLANKSTAAL vindt dat iedereen recht heeft op een eigen plek in onze maatschappij. De meubels van PLANKSTAAL zijn met veel liefde en zorg gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo maakt PLANKSTAAL meubels die ertoe doen. Omdat haar makers ertoe doen.

Profile picture for user info_84934
Mira
Auteur
PLANKSTAAL is geboren uit de handen van Mira Nasruddin . Zij wilde niet alleen een eindproduct maken. Ze wilde de makers achter een product een podium geven. Mensen bij wie dit podium te vaak ontbreekt.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden