Plaat Design 

Het maken van meubels uit milieuvriendelijk materiaal. Dit wordt zonder lijm of schroeven in elkaar gezet waardoor het 100% recyclebaar is.

De meubels van Plaat Design zijn gemaakt van biologisch plaatmateriaal. Dit kunt u zelf in elkaar schuiven zonder het gebruik van schroeven of lijm. Zodoende is het gehele product biologisch afbreekbaar en bent u zelf onderdeel van het ontwerpproces.

Ontwerp met een verhaal

Plaat Design gaat verder dan slechts het uiterlijk. De ontwerpen komen voort uit onbegrip voor de hedendaagse designwereld. In de huidige weggooicultuur speelt massaproductie een veel te grote rol. De consument weet niet waar producten vandaan komen, hoe ze gemaakt worden en als er iets kapot gaat kan het niet gerepareerd worden. Plaat Design is er om dit probleem tegengas te bieden. Alle producten van Plaat Design worden binnen Europa op een duurzame manier geproduceerd en alle onderdelen zijn gemakkelijk te vervangen, waardoor ze levenslang meegaan. Dit alles zonder dat het comfort daaronder lijdt.

Functie boven vorm

Alle producten van Plaat Design zijn ontworpen zodat er zo min mogelijk materiaal gebruikt hoeft te worden; de functie gaat boven de vorm. Dit houdt in dat de ontwerpen tot stand komen door goed te kijken naar hoe het materiaal op de beste en meest functionele manier gebruikt kan worden en vervolgens pas te bepalen hoe het product er uit komt te zien. Dit resulteert in eerlijke, transparante producten. Het is vrijwel direct duidelijk hoe de ontwerpen in elkaar zitten en waar de onderdelen vandaan komen. Dit maakt het product begrijpelijk voor iedereen.

Milieubewust

Alle beslissingen van Plaat Design zijn gemaakt en ontworpen met oog op het milieu. De materialen die gebruikt worden, bestaan volledig uit gerecycled hout, zijn 100% recyclebaar én biologisch afbreekbaar. De meubels zijn zo ontworpen dat er bijna geen restmateriaal overblijft, waardoor er vrijwel niets weggegooid hoeft te worden. Daarnaast worden al onze producten plat en compact verpakt zodat er geen onnodige ruimte in beslag wordt genomen tijdens het transport. Dit alles, plus het gebrek aan schroeven en lijm, zorgt ervoor dat de uitstoot zo laag mogelijk wordt gehouden.

Profile picture for user floorrotteveel@live.nl
Floor
Auteur
Ik ben 25 jaar, geboren en getogen in Den Haag en sinds kort de oprichter van Plaat Design. Ik heb een passie voor design en milieu en op ben blij nu een manier te hebben gevonden om deze twee passies samen te brengen. Al sinds ik een klein kind ben doe ik niks liever dan de hele dag tekenen en nieuwe dingen bedenken; hoe gekker hoe beter! Mijn ouderlijk huis lag vol met dingen die ik had gemaakt of gesloopt om te kijken hoe het werkt. De vrijheid van een leeg vel papier en een pen in de hand vind ik zowel beangstigend als het mooiste wat er is. Daarnaast hou ik van problemen op een creatieve en eenvoudige manier op te lossen. Waarop iedereen denkt; dat had ik ook kunnen bedenken maar het niet heeft gedaan.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social