Pieter Pot 

Al die plastic verpakkingen kunnen de pot op! Daarom bezorgt Pieter Pot jouw boodschappen in potten en haalt ze weer op om opnieuw te vullen

We maken verpakkingsvrij boodschappen doen makkelijk!

In 2015 schoten de fysieke verpakkingsvrije winkels als paddenstoelen uit de grond, maar vele gingen helaas snel failliet. Het blijkt dat mensen het te veel moeite vinden om met eigen potjes en bakjes naar een fysieke winkel te gaan.

Daarom zijn wij Pieter Pot gestart. Met een paar klikken op onze website, en straks ook via de app, bestel je eenvoudig jouw verpakkingsvrije boodschappen. Je kiest zelf een bezorgmoment en wij brengen ze bij jou thuis aan de deur! Geen extra moeite, geen extra tijd, geen extra kosten. Pieter Pot maakt het makkelijk!

Onze missie:   

Verpakkingsvrije boodschappen de standaard voor iedereen

Maar hoe doen we dat?

Pieter Pot heeft een assortiment van ruim 300 verpakkingsvrije artikelen. In plaats van plastic verpakkingen zitten de producten in onze eigen weckpotten: Pieter Potten. We rekenen €1,50 per pot aan statiegeld. Pot leeg? Dan nemen we ze bij je volgende bestelling weer mee terug en krijg jij een waardebon voor het statiegeld, die je bij de volgende bestelling kunt gebruiken. Vervolgens maken we de potten schoon en vullen we ze weer opnieuw. Zo ontstaat er een 'circulaire verpakking'. Dat alles voor dezelfde prijs als in de reguliere supermarkt zoals de Albert Heijn!

 

We maken impact op 2 manieren:

1. Afvalreductie. Wij zorgen dat er geen eenmalige verpakkingen nodig zijn voor je boodschappen en dus geen afval wordt gecreëerd bij het boodschappen doen.

2. CO2 reductie. Wij zorgen dat boodschappen doen bij Pieter Pot de laagste CO2 footprint heeft van alle supermarkten!

Profile picture for user jourischoemaker_89486
Jouri
Auteur
Mijn naam is Jouri, 29 jaar oud, meervoudig ondernemer en nu oprichter van Pieter Pot: de allereerste verpakkingsvrije online supermarkt!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden