Periklesstichting: burgerplatform SDG Projectenfabriek 

Burgertempel voor het democratiseren van de democratie en economie

De Periklesstichting initieert en faciliteert het democratiseren van de democratie en economie.

Dit doet ze door u als burgers de kans te geven om in contact te komen met gelijkgezinde burgers en professionals aan Droomtafels (vragen stellen) en Thematafels (oplossingen formuleren).

De uitkomsten worden omgezet in nieuwe sociale ondernemingen.

Onze hoogopgeleide en betrokken burgers bevolking, waaronder ook u, functioneert als een netwerk van miljoenen zoekmachines. U bedenkt zelf oplossingen voor de maatschappelijke vraagstukken, die u in uw eigen leven tegenkomt. Bovenal kenmerken wij ons door onze een hoogopgeleide bevolking zich door betekenisdiversiteit, narratieve diversiteit, unieke individuele ervaringen, en neurodiversiteit.

In de visie van Perikles doet eens in de vier jaar stemmen geen recht (meer) aan het democratisch principe dat duizenden jaren geleden is bedacht. Het is een te statisch en vrijblijvend instrumentarium in een veranderende wereld.

Het is daarom hoog tijd voor een andere vorm van democratie, inspraak, medezeggenschap en probleemdefinities.

De Periklesstichting is de ontwerpafdeling van een Social Development Goals-projectenfabriek, en dus meer dan een denktank. Perikles verzamelt ‘burger’-oplossingen en brengt die voorbij de bitterballen.

Zij zoekt enerzijds burgers die al lang met maatschappelijke vragen en/of oplossingen lopen, en denken alleen te staan. Voor hen organiseeren we droom- en thematafels met gelijkgezinden.

Anderzijds zoekt de stichting ondernemende en innovatieve en creërende burgers, die hun schouders zetten onder uitvoering en implementatie van ideeën/oplossingen die daadwerkelijk een sociaal-maatschappelijk probleem oplossen.

Dit doet ze met een aantal partners, die elk een onderdeel van ons ‘vrij vragen-vrij denken en vrij ondernemen traject’ ondersteunen.

 

Profile picture for user Michel en Perikles
Michel F.
Auteur
Bouwjaar '66, en nog nooit naar de APK gehoeven.

Politiek filosoof, en toch vrij praktisch en strategisch.

Goedmoedige figuur.

Natuurlijk lobbyist en netwerker.

Tevreden keukenkluns (ik bedoel hobbykok), Frankrijk liefhebber, Jazz en klassiek, kosmologie (zonder wiskunde).

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website