Peloris 

Duurzame bedrijfskleding

Peloris ontwerpt en produceert bedrijfskleding en tenten van lokale textiel-reststromen. Dit doen we in Hoogvliet, een buitenwijk van Rotterdam. Uit alle hoeken en gaten halen we textiel, oude dekens, zeilen, tenten, jasjes: zolang de kwaliteit nog goed is en er een mooi verhaal aan vast zit zorgen wij dat de stof een tweede leven krijgt. Zo'n tweede leven is weer terug te vinden als bodywarmers in koffietentjes, schorten, hoeden, dektenten en luifels: Wat er ook maar van waarde is voor de klant!

Met onze achtergrond in industrieel ontwerpen zorgen we voor een zo goed mogelijke fit, zo bereiken we de hoogste waarde van een product voor de klant. Duurzaamheid betekent voor iedereen wat anders. Soms is dat oud textiel en soms dat iets lang meegaat zoals 'nieuw' gerecycled materiaal, met zorg uitgekozen en beproefd op onze eigen duurzaamheids-waarden en beloften: eerlijke arbeid, hoge kwaliteit, ontwerp en productie met aandacht en circulair gebruik van textiel.

De productie lekker lokaal en ethisch in-house, nu met z'n twee, maar we zijn aan het groeien en het komend jaar verwachten we onze eigen productiefaciliteit te openen.

We zijn voor Rotterdamse bedrijven een alternatief voor de vervuilende kledingindustrie, verlichten het probleem van textielafval, stimuleren een lokale economie, circulariteit en creëren we werkgelegenheid.

Profile picture for user doris
Doris
Auteur
Achtergrond in industrieel ontwerpen. Liefde voor natuur, textiel en design, en dat alles zonder te vervuilen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden