Peeled Porque 

Hét smakelijke vegan broodje 'pulled pork' gemaakt van biologische bananenschillen. Dat maakt verschil!

De missie van Peeled Porque is het maximaal benutten van voedingstoffen en het stimuleren van creatief gebruik van zogenaamde 'afvalproducten'. Zo kunnen wij de enorme voedselafvalberg reduceren. Peeled Porque is een vegan smakelijk alternatief voor het broodje 'pulled pork'. Uniek aan Peeled Porque is dat de bananenschil, hetgeen louter diende als verpakking van de banaan, nu wordt gezien als een op zichzelf staand prachtproduct. Hierdoor hoeven er geen extra gewassen worden verbouwd of soja geïmporteerd. Bijzonder smakelijk en zorgeloos genieten, met een hoop vitamines, vezels en mineralen. Appealing isn't it?!

Momenteel wordt Peeled Porque nog louter geproduceerd voor intimi en geïnteresseerden in eigen keuken. De bio bananen worden gegeten uit het vuistje of verwerkt in smoothies, bananenbroden en bananapancakes. Met oog op de toekomst zijn de eerste contacten gelegd met een biologische smoothiebar om meer bananenverschillen te vergaren.

Peeled Porque leent zich geweldig voor de bewuste festivalganger, en zal zich als eerste richten op directe verkoop binnen de consumentenmarkt. Het idee, de wil en de schil zijn er. Gaan met die banaan!  

Peeled Porque is 100% plantaardig en wordt gemaakt van biologische bananenschillen. Peeled Porque reduceert de voedselafvalberg en scheelt een hoop CO2. 

Aanvankelijk start Peeled Porque als een kleine starter met de directe verkoop binnen de consumentenmarkt. Denk hierbij aan een foodtruck of een pop-up restaurant. Peeled Porque heeft de ambitie om uit te groeien tot een bekende optie binnen de broodjes- en snackwereld, naast andere bestaande opties zoals Karma Kebab en Falafval. 

Profile picture for user eamdehorde
Ilse
Auteur
Experimentele kok nu aan de schil-der-kunst!
Aandachtig bekeek ik de schil eens terwijl ik de overheerlijke banaan verorberde. Zo stevig en rijk, daar moet je toch iets mee kunnen?
En zo geschiedde: met inspiratiebronnen en experimenteren werd geboren Peeled Porque: een smakelijk gezond en duurzaam alternatief voor de welbekende pulled pork. De schil is niet louter en alleen een mooie jas voor de banaan, maar een prachtig product ansich en klaar voor hergebruik.
Klaar om dit avontuur te (ban)aanpakken!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden