Paper On The Rocks 

Paper On The Rocks maakt tree-free en 100% recyclebare notitieboeken gemaakt van steen- en landbouwafval om onze natuur te beschermen.

Een activistisch stationery bedrijf dat een gezonde papierindustrie wil opbouwen – om alleen nog maar mooie dingen te maken. Dat zijn wij!

Waarom doen we dit? Nou, allereerst houden we van een uitdaging. En als je het hebt over een uitdaging… 

De papierindustrie is een van de grootste vervuilers ter wereld. Bossen worden met de grond gelijk gemaakt en ondenkbare hoeveelheden water worden verspild en vervuild. Oh, en vergeet ook niet de tonnen CO2 uitstoot die met dit proces gemoeid zijn. Het behoeft vast geen verdere uitleg dat we naar alternatieven op zoek moeten. Gelukkig zijn er al een heleboel mooie alternatieven bedacht. 

Ten tweede hebben wij een passie voor alles dat met papier te maken heeft. Schrijven, tekenen, schetsen, doodlen en plannen…. Je kunt het zo gek niet bedenken. Onze boeken zijn altijd gemaakt met oog voor detail, hebben die speciale boekengeur, en voelen ook nog eens super fijn. We weten zeker dat jij snapt wat we bedoelen, anders zou je hier niet zijn…  

Om je het beste notitieboek te geven wat menselijk mogelijk is, hebben we al het bovenstaande in onze notitieboeken verwerkt. Goed voor alles en iedereen. 

We willen niet ‘gewoon’ een product maken, maar een industrie verbeteren.

Natuurvriendelijke notitieboeken. Dat zijn wij in een notendop.

De langere versie? Wij gebruiken boomvrije, grondstoffen-vriendelijke papiersoorten. Gemaakt van bijvoorbeeld steenafval en landbouw afval zijn onze notitieboeken van de hoogste kwaliteit. Speciaal ontwikkeld zodat jij er fijn op schrijft, tekent of schetst. Perfect voor creatieven, schrijvers, professionals en eigenlijk iedereen die de wereld wil veranderen met iedere gezette pennenstreek.

Word onderdeel van onze missie, herschrijf de regels!

P.s. Wij zijn een gecertificeerde B Corporation.

Profile picture for user stijn_88775
Anne Pleun
Auteur
Het was altijd mijn intentie om niet zomaar een bedrijf te starten. Toen ik er achter kwam op hoeveel vieze manieren we nu producten produceren – en verkopen-, wist ik dat we beter kunnen dan dat. We MOETEN beter kunnen.

Ik ben altijd graag uit mijn comfort zone gestapt (wat is dat überhaupt). Tegendraads en eigenwijs. Na studies in Geschiedenis (gespecialiseerd in sociale bewegingen en revoluties) en Internationaal Recht (iets met een sterk rechtvaardigheidsgevoel) koos ik een totaal ander pad dan in de lijn der verwachting lag. Ik werkte geen dag als historicus of jurist, maar deze achtergrond heeft mijn overtuigingen gevormd.

Met een familie vol eigenzinnige ondernemers gok ik dat het enigszins in mijn DNA zit dat ik een bedrijf wilde starten dat een industrie zou veranderen, de wereld zou veranderen.

Toen ik twaalf was, wilde ik per se schrijver worden, om mensen te inspireren te blijven dromen. Hun fantasie te gebruiken. Eigenlijk is dat wat ik nu doe. Maar dan vanuit een andere hoek. Bij Paper on the Rocks maken we de materialen die mensen helpen te blijven dromen, schrijven, tekenen en verhalen uitwisselen.

Kan je de puzzel al leggen? Paper on the Rocks was best een logische stap voor mij. Een activistisch stationery bedrijf dat zich inzet om verandering aan te jagen en tegelijk onze bossen en natuur in bescherming neemt. Ik leef mijn droom, om de wereld een mooie plek te maken. Wat is jouw verhaal?

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden