OurkilO 

Closing material loops. One kilo at a time.
OurkilO: closing material loops, one kilo at a time

OurkilO heeft als doel het sluiten van materiaalstromen binnen bedrijven en hun waardeketen. Hiervoor is een micro-factory ontwikkeld, waarbij de groeiende (bio)plastic afvalstroom PLA, gerecycled kan worden in functionele high-design objecten - opnieuw en opnieuw. Hiermee verlaagt het transport emissies, voorkomt het afval en brengt het lokale ambacht terug naar de stad. De eerste micro-factory staat in Rotterdam. OurkilO is opgericht door ontwerpstudio Phygital Studio en verantwoord innovatieplatform In4Art.

Zie onze explainer video

 

Bij OurkilO staat het materiaal voorop. Deze blijft in de keten. We produceren lokaal in de stad, waarmee we  CO2 uitstoot van transport drastisch reduceren. Doordat we een hardware/ software oplossing hebben, kunnen we  een afvalstroom in kaart brengen en deze omvormen tot een waardevol product. Hiermee voorkomen we afval, verspilling en upcyclen we waarde. 

Profile picture for user lija
Lija
Auteur
Lija is de co-founder van OurkilO. Met OurkilO hebben we als missie een bijdrage te leveren aan de EU doelstelling van 100 klimaat neutrale steden in 2030. Wij doen dit door plastic afvalstromen in het bedrijfsleven te sluiten en lokaal te produceren middels onze micro-factory, waardoor we er herhaaldelijk hoogwaardige producten van kunnen maken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden