ORO

In Nederland is schapenwol een reststroom, China zit dicht en neemt geen wol meer aan voor onder andere verwerking ervan in de autostoelen of tapijtindustrie. Wat betekent dat 1,3 miljoen kilo wol per jaar stilstaat in Nederland of de verbrandingsoven in gaat. Dat is zonde! Wol is waardeloos, en toch zó kostbaar.
Wij zijn met een nieuw product bezig -ORO rijkelijke plantenvoeding- om van al deze geschoren wol (zo vuil uit de wei) wolpellets te maken. Dus lokale verwerking van een reststroom die anders de verbrandingsoven ingaat.
Want; wol houdt vocht vast en zet zich uit in de aarde. Hierdoor kunnen planten dieper wortelen door de ruimte die wordt gecreerd en bovendien hoeven ze dan minder vaak water te krijgen omdat wol het vocht langzaam afgeeft. Ook heeft wol van nature stikstof in zich, junkfood voor planten en sulfaat en fosfaat, voedingsstoffen voor planten.
Dus; met een lage footprint verwerken we de Nederlandse wol zelf. Een nationaal, jaarlijks terugkerend probleem oplossen, wat na gebruik zichzelf composteert. Van de grond, terug in de grond.
Er zijn diverse toepassingen voor te bedenken; groendaken voorzien van jaarlijkse plantenvoeding, pluktuinen, tuinderijen, kwekers, moestuin organisaties en zo veel meer.
De reststroom wol verwaarden. Omdat wol -1,3 miljoen kilo per jaar- nu stil staat en nutteloos is. We willen een duurzame en nuttige toepassing vinden. Dus met een lage footprint, zonder vervuilende verwerking een nationaal probleem oplossen wat na gebruik zichzelf composteert. Van de grond, terug in de grond.