Oogst 

Oogst - het nieuwe model voor boer en buurt
Goed eten van dichtbij

Oogst helpt duurzame boeren met directe verkoop aan mensen uit de buurt. Een betere prijs voor de boer biedt ruimte om op een natuurinclusieve manier te werken. En wat is er leuker dan als 'buur' al je verse producten op een makkelijke manier te kunnen shoppen van een boer uit de buurt.

We plaatsen de winkeltjes op centrale plekken die je opent met een app en dus altijd open is. Hier shop je al je groenten, fruit, zuivel en vlees, van een groepje boeren uit de buurt. Je zit niet vast aan een box of abonnement, maar kunt zelf kijken, voelen en kiezen waar je deze week zin in hebt. En, je leert het verhaal van de boer en dat van de producten kennen.  

Oogst is een franchiseonderneming die natuurinclusieve boeren helpt hun eigen afzetkanaal te bouwen en hun verhaal te vertellen. De franchise ondersteunt met financiering, marketing, klantenwerving en verduurzaming. We helpen waar nodig, maar de boeren runnen hun eigen shop!

De eerste 2 winkeltjes openen in de zomer in Leiden en Dalfsen!

Voor wie?

Bij de selectie van boeren kijken we naar o.a. de volgende componenten: grondgebondenheid,  bodembeheer, dierenwelzijn en antibiotica,  landschapselementen en sociaal-maatschappelijk. We maken met iedere boer een spin diagram om te laten zien hoe ver ze waarmee zijn en te bespreken waar ze stappen willen zetten. 

Omdat er in de winkel producten van verschillende boeren verkocht worden, zorgen we ervoor dat er een paar boeren echt ver zijn op de regeneratieve route en dan kunnen er ook een paar boeren bij komen die meer aan het begin staan. 

Onze impact?

We werken met boeren die focussen op een goede bodem en biodiversiteit. Voor die extra inzet en investeringen verdienen zij toch een goede prijs voor hun producten? Dat kan dus door direct aan de consument te verkopen. 

Zo kunnen we duurzame boeren belonen (en ruimte bieden om misschien nog meer stappen te zetten) en is het ook een incentive voor andere boeren de eerste stappen te gaan zetten. Zodat ze ook via de winkel kunnen verkopen.

Daarnaast brengen we de 'buur' weer wat dichterbij wat hij koopt, in welk seizoen en uit welke stal. Omdat het producten zijn die op een natuurlijke wijze worden geproduceerd, en heel vers, is het ook nog eens heel lekker en gezond! We proberen het zo leuk en makkelijk mogelijk te maken om een 'goede' keus te maken. 

Profile picture for user fennie
fennie
Auteur
Fennie heeft als missie om het boeren makkelijker te maken om met de natuur te werken. Met het concept Oogst helpt zij hen met het opzetten van hun eigen afzetkanaal om hun producten aan de buurt te kunnen verkopen.

Zij heeft een bedrijfskundige en financiële achtergrond en veel ervaring in het bouwen van impact ventures in Afrika.

Ze woont in Heemstede, houdt van hardlopen, impact ondernemen, het strand en heeft 2 kindjes.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden