One Roof 

Een fabriek helpen opzetten die dakpannen maakt van plastic afval. In ruil voor plastic krijgt men engelse les of voedsel. Win-win

Oneroof, Plastic inzamelen, dakpannen maken, natuur schoon, banen creeëren, win-win situatie

Wij van Holanda Green Solutions willen met het project “’One Roof” een verschil maken in het plastic afval probleem.

Met dit project gaan we lokale ondernemers helpen om een fabriek op te zetten, die dakpannen maakt van plastic afval, gemixt met zand.

Door deze dakpannen te verkopen kunnen we mensen belonen voor het inleveren van plastic afval. Ze krijgen wanneer ze veel plastic hebben ingeleverd, bij inzamelpunten, in ruil bijvoorbeeld Engelse les. En kunnen ze zich na een tijd verstaanbaar maken bij toeristen. Op deze manier creëren we door middel van een fabriek; een schoner leefmilieu, banen, mooie dakpannen en een mooie toekomst voor de lokale bevolking.

We hebben een aantal landen waar we dit willen doen, maar gekeken naar omvang van het probleem, die in Indonesië heel groot is, en het kunnen helpen van de lokale bevolking gaan we onze pilot in Indonesië beginnen.

Indonesië is na China één van de meest vervuilende landen ter wereld. Het doel is om een haalbaarheidsonderzoek op Bali te starten en daar een fabriek op te zetten.

We hebben hier hulp bij nodig. In de vorm van financiering voor het onderzoek, netwerk in Indonesië, samenwerking met de lokale bevolking en samenwerking met Nederlandse bedrijven die daar gevestigd zijn.

Wil je ons helpen, neem dan contact met ons op of doneer

Profile picture for user ankeschothorst@hotmail.com
Anke
Auteur
Een beter milieu begint bij jezelf, dacht ik, toen ik voor de zoveelste keer verdrietig en boos werd door de hoeveelheden plastic in de natuur!
Wat kan ik gaan doen? Met die vraag ben ik gaan kijken of we een bruikbaar product van dit afval konden maken. Het afval opruimen, product maken en met de opbrengst weer mensen belonen voor het opruimen. Schoon milieu, banen en veel positieve impact. Zelf ben ik wel een doorzetter, heb ik een positieve mindset en een wereldverbeteraar..

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social