Omapost 

Omapost verbindt online jongeren met offline ouderen door middel van een écht kaartje, om zo eenzaamheid een halt toe te roepen.

Met Omapost stuur je eenvoudig en snel een écht kaartje vanaf je telefoon. Naar je oma, opa of een ander lief iemand. Heb je een tijdje geen kaartje verstuurd? Dan herinneren wij je. Zo spreek je de mensen die belangrijk voor je zijn vaker, en heb je iets om over te praten. Omapost vindt het belangrijk dat ouderen in contact blijven met jonge mensen. Veel ouderen in Nederland zijn eenzaam en veel jonge mensen zijn te druk om met regelmaat aan hun grootouders te denken. Daar wil Omapost verandering in brengen. Als je zelf geen opa of oma meer hebt, kunnen we je koppelen aan een eenzame oudere via adopteer-een-oma

Het verhaal achter Omapost

Terwijl er aan de ene kant een grote groep eenzame ouderen is, is er een groeiende groep mensen die hun telefoon dagelijks gebruikt. Voor veel van deze mensen is een kaartje sturen niet meer vanzelfsprekend: waar haal je een leuk kaartje, hoeveel postzegels heb je ook alweer nodig, en waar is de brievenbus in de buurt? Techniek wordt vaak als iets negatiefs gezien, maar wij zien het als een kans! Door middel van techniek - onze app - kan iedereen nu in een oogwenk een kaartje sturen naar zijn of haar opa of oma (of een ander lief iemand). Uiteraard blijft het daar niet bij. Wij hebben ervaren dat het kaartje een begin is van een gesprek: je hebt iets om over te praten, waardoor je toffere gesprekken hebt, en elkaar uiteindelijk op gaat zoeken. Zeg je: "ik app altijd met mijn oma, dat heeft ze helemaal niet nodig"? Probeer het dan maar eens, en je zult merken dat een kaartje iets anders is dan een appje: je kunt het bewaren, meenemen naar verjaardagen, en het is een mooie herinnering die je samen aan maakt. En dat moet niet te duur zijn. Daarom bieden we het aan voor €2,50 per kaartje.

Door middel van een crowdfunding hebben we onze app kunnen bouwen. Er zijn in drie jaar meer dan 400.000 kaartjes verstuurd! Met onze adopteer-een-oma-functie brengen we eenzame ouderen en jongeren die het leuk vinden vaker kaartjes te sturen bij elkaar. De jongere stuurt een kaartje, met zijn of haar adres erop, en wellicht is dat het startsein voor een nieuwe vriendschap. Want er is veel te leren van ouderen: ze hebben meer levenservaring, en hebben andere dingen meegemaakt dan de jongere generaties. 

Doe mee, en stuur ook een kaartje via http://www.omapost.nl

We werken samen met organisaties om eenzaamheid tegen te gaan onder ouderen en jongeren. Dat doen we door evenementen en natuurlijk het versturen van kaartjes. 

Profile picture for user wilbert@eengarde.nl
Wilbert
Auteur
CEOmapost van Omapost

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden