Octowave 

Energieopwekking uit rivieren

Water is 800 maal dichter dan lucht en bezit daardoor ook 800 maal meer kracht dan de wind en daarmee enorme potentie tot duurzame energieopwekking. Met de Octowave kan uit een rivier energie worden gewonnen door de natuurlijke stroming te benutten! Hierdoor wordt de loop van de rivier op geen enkele wijze aangetast.

De Octowave kan het beste gezien worden als een vlieger onder het wateroppervlak. Deze “vlieger”, bestaande uit harde panelen, is bestand tegen de grote kracht van het water en het meegevoerde sediment. De Octowave is aan land verbonden door middel van een lier, boven het water wordt de Octowave geleid met een kabel en zo wordt deze, parallel aan de oever met de stroming mee getrokken waardoor de lier uitgerold wordt. De lier is verbonden met een generator en zorgt op deze manier voor het opwekken van energie! Aan het eind van de lengte van de lier wordt de “vlieger” ingeklapt en kan deze weer gemakkelijk door een elektromotor binnengehaald worden naar het startpunt. Hier begint de cyclus weer opnieuw.

Deze manier van energieopwekking schaadt het leven in het water niet en doordat de elektrische onderdelen op het land staan is de octowave onderhoudsvriendelijk. Een Otcowave met een oppervlakte van 7.5 vierkante meter heeft in een rivier met een stroomsnelheid van 1m/s, een snelheid waar de grote rivieren in Gelderland ruim boven zitten, meer dan 10Kw aan vermogen. Doordat de rivier altijd stroomt, in tegenstelling tot wind die niet altijd waait, kan er vaker energie worden opgewekt. Hierbij kan 72,5 Mwh worden opgewekt, genoeg voor 21 huishoudens!

Met een relatief lage investering kan er dus veel energie worden opgewekt!

http://www.lucasbruil.nl/portfolio/octowave/

Profile picture for user Lucas_89494
Lucas
Auteur
Product ontwerper met een passie voor ideeën die de wereld nog mooier maken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website