Occony 

Occony | Sustainable Dutch Design

De zeespiegel stijgt en al bijna de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde is verdwenen. De onophoudelijke vraag naar kostbare grondstoffen brengt de wereldwijde flora & fauna in gevaar. Occony geloofd in een wereld waar meubels zijn gemaakt van duurzame herbruikbare materialen. Een wereld waarin menselijk handelen een positieve invloed heeft op ons milieu.

Duurzaam

We werken met gezonde en recyclebare materialen die geen schade toebrengen aan de natuur. In onze meubels verwerken we o.a. afvalpapier, kokosnotenhaar, gerecyclede stoffen en reststromen uit de land- & tuinbouw.

Future proof

We ontwikkelen onze meubels ook voor volgende generaties. Door vernieuwende technieken zijn onze meubels eenvoudig op te knappen en te recyclen.

Dutch Design

We hebben een liefde voor Dutch Design. Daarom werken we uitsluitend met (bekende) Nederlandse ontwerpers die duurzaamheid een warm hart toedragen.

Lokale productie

Onnodige afstanden afleggen doen we niet. Al onze meubels worden in Nederland geproduceerd. En dat doen we zo dichtbij en zo duurzaam mogelijk.

Aan de volgende SDG's dragen wij positief bij:

Industrie, innovatie en infrastructuur

Investeringen in innovatieve productoplossingen ter gebruik van recyclebare materialen. Het organiseren en coördineren van nieuwe circulaire infrastructuur inclusief de retourname van grondstoffen.

Verantwoorde consumptie en productie

Een ketenbrede aanpak tegen onbezonnen consumeren door verantwoordelijkheid te nemen in efficiënt grondstofgebruik.

Leven op het land

Het minimaliseren van het gebruik van nieuwe grondstoffen in elke vorm.

Duurzame steden en gemeenschappen

Het mede leefbaar houden van de stad door lokaal consumentenafval effectief in te zetten in de verwerking van de producten.

 

 

Profile picture for user Occony
Rick
Auteur
Duurzaam Dutch Design

De zeespiegel stijgt en al bijna de helft van de oorspronkelijke bossen op aarde is verdwenen. De onophoudelijke vraag naar kostbare grondstoffen brengt de wereldwijde flora & fauna in gevaar. Occony geloofd in een wereld waar meubels zijn gemaakt van gezonde, duurzame & herbruikbare materialen. Een wereld waarin het menselijk handelen een positieve invloed heeft op het milieu. Occony ontwikkelt, produceert en verkoopt duurzame designmeubels van Nederlandse hand en bodem.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden