Occony 

Occony | duurzame meubels gemaakt van afvalstromen

De arctische regio smelt, ecosystemen brokkelen af en onze biodiversiteit wordt bedreigd. De haast onophoudelijke vraag naar nieuwe grondstoffen brengt de wereldwijde flora & fauna in gevaar.

Bij Occony geloven we in een wereld waar kwaliteitsmeubilair is gemaakt van natuurlijke en recyclebare materialen. Occony ontwikkelt en produceert duurzame meubels voor hoofdzakelijk de kantoor- & hospitalitymarkt. De collectie bestaat o.a. uit werkplekken, tafels, stoelen & opbergmeubels.

Alle producten zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid, hiervoor maakt Occony gebruik van een impact-framework dat bestaat uit een vijftigtal ontwerp-principes. Occony gebruikt voor haar meubels (afgedankte) biologische afvalstromen; zo bestaat de kern van de tafels uit oud afvalpapier en is de zitting van de nieuwe stoel gevuld met kokoshaar en afgewerkt met een gerecycelde stof.

Alle producten zijn vrij van Vluchtige Organische Stoffen (VOS) en veilig voor mens dier en milieu. De meubels worden lokaal - hoofdzakelijk in Nederland - geproduceerd. Ieder meubelstuk is voorzien van een unieke scanbare QR-code waarmee de gebruiker het product kan aanmelden voor recycling. Occony ziet hier op toe.

Occony staat voor het maximaliseren van het gebruik van biologische recyclebare materialen en het besparen van kostbare virgin grondstoffen. Daarbij optimaliseren we de levenscycli van grondstoffen en werken toe naar een positieve CO2 balans.

 

Profile picture for user Occony
Rick
Auteur
Circulaire meubels gemaakt van biologische afvalstromen die volledig recyclebaar zijn: www.occony.com

#formfollowsnature

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website