Oase Rotterdam 

social&sustainable mini-mall

OASE - social&sustainable mini-mall

Anno 2019 kunnen we er niet meer omheen: we moeten aan de slag om de wereld te redden. Minder vlees, betere kleding, minder uitlaatgassen en minder kopen. Groen wordt steeds schaarser in de stad, maar onderzoeken wijzen juist uit dat mensen instant gelukkiger en gezonder worden van groen. We gaan het broodnodige met het aangename verweven bij Oase! Een duurzame shopping mall waar je de toekomst kunt ervaren.

Oase is een plek waar consumenten en bedrijven elkaar kunnen vinden. Consumenten willen vaak wel ‘goede keuzes’ maken, maar weten niet hoe of de ‘goede keuzes’ zijn moeilijk bereikbaar. Bij Oase maken we het je makkelijk: alles wat je bij ons eet, doet of koopt is goed voor de wereld. 

SHOP

In onze shop vind je enkel producten met een duurzaam karakter of van een sociale onderneming, in het restaurant een voornamelijk plant-based gerechten en de werkplekken worden verhuurd aan werknemers die bezig zijn met een betere wereld. De events die we programmeren sluiten aan bij onze duurzame missie. Op de bovenverdieping vind je een permanente kleding-ruil, waar je de kleding waar je op uitgekeken bent, kunt ruilen tegen een 'nieuw' exemplaar. Dit onderdeel doen we samen met Awearness Kollektif.

ONTSPANNEN

In het café kom je tot rust met een kombucha of regenwater-biertje, eet je wat de pot schaft en bezoek je events die bijdragen aan de sociale verbinding in de stad. Een filmavond voor ouderen, eco-workshop voor kinderen of een speeddate-middag met vluchtelingen.

WERKEN

Om de reuring er in te brengen en houden zal het café ook bestemd zijn om te werken. Een plek waar duurzame en sociale ondernemers of werknemers zich thuisvoelen en kunnen connecten.

RESUMÉ

Een mini warenhuis waarin je met alles wat je doet de wereld een beetje beter maakt, zonder er over na te hoeven denken. Jong & oud, Rotterdammers & niet-Rotterdammers, donker en licht. Een plek voor verbinding en vermaak, waar alles gebeurt op basis van de 4R's: Reduce, Reuse, Recycle en Repair. 

Profile picture for user raymondlandegent_88972
Raymond
Auteur
Raymond Landegent (1986), sociaal ondernemer.

Na herenschoenenmerk Mascolori (2011-2016) was het tijd om het roer om te gooien: ik wilde mijn werktijd duurzamer en socialer besteden. Afgelopen 3 jaar verschillende evenementen geproduceerd en zelf geinitieerd, zoals MALS vegan festival. Mijn zakelijk leven staat in het teken van het verbinden van het commerciële met het idealistische.

Dit project doe ik samen met Berend van Zanten (evenementen organisator en duurzaamsheidsstrijder)

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Volg op social